Clanul Clămparu din Sibiu revine în atenţia procurorilor. Noi arestări de persoane implicate. (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii arestaţi ieri sunt implicaţi în reţeaua înfiinţată de clanul Clămparilor
Inculpaţii arestaţi ieri sunt implicaţi în reţeaua înfiinţată de clanul Clămparilor

Procurorii DIICOT au anihilat un nou grup acuzat de trafic de persoane şi proxenetism. Un grup infracţional, dezvoltat pe scheletul clanului Clămparu a fost reţinut  în urma  a 24 de percheziţii efectuate în Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

CITIŢI ŞI:

Clanul Lenis a iscat al doilea scandal în prima săptămână de libertate

Gruparea Lenis implicată într-un scandal, la două zile de la eliberare

Iohannis îngrijorat de scandalul iscat de membrii grupării Lenis, la două zile de la eliberare

Conform procurorului şef al DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, Marius Cazac, cele 12 persoane reţinute au colaborat cu renumitul clan Clămparu, arestat de oamenii legii în 2005. Liderul clanului, Ion Clămparu, nu a fost prins nici până acum.

Au preluat reţeaua Clămparilor
„După arestarea clanului Clămparu, cu care aveau legatură şi racolau fete, din clubul sibian Anaconda, pe care le urcau în autocare şi le trimiteau în Spania, cei arestaţi acum au căpătat autonomie“, spune procurorul Cazac. După acelaşi model, al Clămparilor, cei arestaţi ieri induceau în eroare a victimele în ceea ce priveşte activitatea pe care urmau să o desfăşoare în străinătate.

Inculpaţii arestaţi ieri sunt implicaţi în reţeaua înfiinţată de clanul Clămparilor

Pentru că membrii grupării Clămparu au fost, în mare parte, arestaţi, „terenul“ a rămas liber. Procurorii DIICOT Suceava susţin că: „ Această situaţie a determinat formarea unei noi grupări, avându-i ca lideri pe Cristian O.I. şi Sorin A.C., precum şi pe Ciprian M.R. (30 ani) din Botoşani, reţea care era formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente şi exploatatori, care a evoluat şi s-a perfecţionat prin racolarea de noi membri“, se arată în comunicatul anchetatorilor.

130 de tinere racolate
Peste 130 de tinere au fost astfel timise „la muncă“, în străinătate. Aici ajungeau să presteze ca dame de companie sau dansatoare. Din fericire, pentru ele, 30 au reuşit să scape şi să depună mărturie. Printre persoanele reţinute se află şi un poliţist, agent în cadrul Postului de Poliţie al comunei botoşănene Ungureni.Infracţiunile pentru care sunt acuzaţi cei 12 şi pentru care au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sunt constituirea unui grup infracţional organizat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Ioan Clămparu a fost condamnat la 13 ani de închisoare, în lipsă, şi este dat în urmărire internaţională, pentru că nu a fost prins. Locotenenţii săi au primit pedepse cuprinse între cinci şi nouă ani de închisoare, de la judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia.

"După arestarea clanului Clămparu, cu care aveau legatură şi racolau fete, cei arestaţi acum au căpătat autonomie" - Marius Cazac, procuror şef DIICOT Suceava..

Inculpaţii arestaţi ieri sunt implicaţi în reţeaua înfiinţată de clanul Clămparilor
Botoşani: Agentul Lucian Leahu a fost arestat

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite