Cioabă sare la gâtul primăriei din Baia Mare pentru zidul despărţitor construit între locuinţele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidul de la Baia Mare stârneşte furia regelui romilor Florin Cioabă
Zidul de la Baia Mare stârneşte furia regelui romilor Florin Cioabă

Centrul Creştin al Romilor prin preşedintele Florin Cioabă şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu situaţia de la Baia Mare, unde Primăria a construit un zid despărţitor între locuinţele sociale ocupate în mare parte de romi în strada Horea şi strada principală.

CITIŢI ŞI:

Primăria Sibiu dată în judecată pentru că a ridicat o maşină ce nu era pe domeniul public al orașului

Premieră în România. Primarul Sibiului se dă singur în judecată şi îşi autoimpută 9.900 de lei

Colegiul Director al CNCD întrunit în şedinţa din data de 15.11.2011 a hotărât că ridicarea zidului despărţitor între locuinţele ocupate de romi şi artera principală de circulaţie reprezintă discriminare, conform art.2 alin.(5) coroborat cu art.15 din O. G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor faptelor de discriminare.

În consecinţă CNCD a decis sancţionarea Primăriei Baia Mare cu amendă contravenţională de 6000 de lei şi s-a recomandat demolarea zidului construit vara trecută şi luarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor din strada Horea din localitate.

"Centrul Creştin al Romilor salută decizia CNCD şi cere la rândul său demolarea cât mai urgentă a zidului şi încetarea oricăror forme de discriminare a romilor din Baia Mare. Mai mult, Centrul Creştin al Romilor solicită Primăriei din Baia Mare să aloce fonduri pentru ajutorarea romilor din strada Horea pe perioada iernii", spune Cioabă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite