Cinci milioane de lei pentru Şcoala nr. 18 din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă copiii de la Şcoala nr. 18 învaţau în clase unde parchetul s-a umflat de la infiltraţiile de apă, geamurile erau ţinute în cuie iar pe exterior tencuiala curgea de pe ziduri. Totul se va schimba însă în viitorul apropiat pentru că şcoala urmează să primească peste 5 milioane de lei pentru modernizări printr-un proiect cu fonduri europene.

CITIŢI ŞI

Scandal pe funcţia de director de şcoală,ajuns până la Prefectură

Proiectul depus de primăria Sibiu în cadrul Programului Operaţional Regional a trecut de toate etapele de analiză, inclusiv de faza de pre-contractuală şi de verificarea documentelor în teren, iar în zilele următoare va avea loc semnarea contractului. Parchetul umflat şi tecuiala căzută vor deveni doar amintiri  pentru cei peste 500 de copii care învaţă la Şcoala nr. 18.

Prin proiectul „Reabilitare,modernizare, extindere şi dotare şcoala cu clasele I-VIII nr. 18 Sibiu” se doreşte extinderea şcolii cu 5 săli de clasă, pentru a face posibilă efectuarea orelor de curs într-un singur schimb.
Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării şcolii, lucru care va duce la creşterea calităţii procesului educaţional şi a accesului la educaţie obligatoriu la nivelul municipiului Sibiu.

La momentul actual suprafaţa şcolii este una destul de redusă comparativ cu numărul de elevi, iar unii dintre aceştia sunt nevoiţi să studieze şi după-masa. Totodată şcoala are nevoie de dotări cu echipamente IT şi materiale didactice moderne, gradul de uzură al celor existente fiind înaintat.  „Acest proiect îşi propune să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învăţământul sibian şi anume insuficienţa unităţilor de învăţământ dotate la standarde moderne”, spune Klaus Iohannis.

Proiectul a fost depus de către municipalitatea sibiană la ADR Centru în data de 13.08.2009. Valoarea totală a proiectului este de 5.402.578,28 lei (TVA inclus). Valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitată este de 4.273.336,06 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite