Centura ocolitoare va fi păzită de hoţi după recepţia lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la centura ocolitoare a Sibiului au costat aproximativ 80 de milioane de euro
Lucrările la centura ocolitoare a Sibiului au costat aproximativ 80 de milioane de euro

CNADR vrea ca tronsonul de centură în regim de autostradă să aibă parte de patrulare non-stop după finalizarea în totalitate a lucrărilor. Recepţia finală a centurii care a costat 80 de milioane de euro va fi făcută în această primăvară.

CITIŢI ŞI:

Ghid „practic”: Cum se pot pierde 650.000 de lei

Tursib cumpără două autobuze cu peste 400.000 de lei

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a lansat ieri după amiază o licitaţie electronică prin care doreşte să achiziţioneze servicii de pază pentru cei 17,5 kilometri de centură, care vor face parte din autostrada ce va lega Sibiul de Orăştie. După recepţia lucrărilor, firma de pază ce va fi desemnată câştigătoare a licitaţiei, va încasa aproximativ 300.000 de lei pentru un contract de 12 luni. Conform caietului de sarcini al licitaţiei, patrularea pe centură va fi efectuată în două schimburi, în intervalele orare 7.00 – 19.00, respectiv 19.00-7.00. Fiecare patrulă va avea cel puţin doi agenţi, dotaţi cu cele necesare pentru efectuarea unei astfel de activităţi. Contractul va intra în vigoare abia după ce se va face recepţia finală.

„Noi am făcut deocamdată o prerecepţie şi am preluat partea de deszăpezire, indicatoare, practic partea de exploatare“, spune Liviu Creţu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Sibiu. Obiectivul principal al firmei de pază este acela de a preveni furtul materialelor de la centură, respectiv panouri indicatoare, garduri de protecţie, parapeţi metalici, etc.

Interesant este că în caietul de sarcini este stipulat şi faptul că patrularea se va face cu maşini la care viteza de deplasare va fi de maxim 50 de kilometri pe oră.

Nemulţumiri la CJ
Consilierii Judeţeni s-au autosesizat în privinţa problemelor semnalate la centura ocolitoare şi au cerut preşedintelui CJ Sibiu, ca la recepţia finală a lucrărilor să participe neapărat şi un reprezentant al acestei instituţii.

„Unele indicatoare de dirijare a traficului la ieşirea de pe centură spre Sebeş sunt montate aiurea. Dacă te iei după ele numai la destinaţie nu ajungi” a spus consilierul Gheorghe Dicu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite