Centru de permanenţă şi ambulanţă la Cisnădie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape o lună de la închiderea spitalului din Cisnădie, autorităţile sibiene par să fi găsit unele soluţii pentru cei peste 15.000 de cisnădieni.

CITEŞTE ŞI:

Redistribuire fără bani la Spitalul Judeţean Sibiu

Policlinică în locul spitalului de la Cisnădie

După ce a fost vreme de săptămâni cea mai urâtă instituţie din judeţ, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu îşi întoarce faţa şi către populaţia din Cisnădie rămasă fără servicii medicale după închiderea Spitalului Orăşenesc. „Nimeni nu şi-a dorit desfiinţarea spitalului. Direcţia de Sănătate Publică va sprijini Consiliul Local şi va înfiinţa în Cisnădie un centru de permanenţă, unde cetăţenii vor putea primi asistenţă medicală şi pe timpul nopţii. De asemenea, avem în plan dezvoltarea unei substaţii de Ambulanţă”, a declarat ieri directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu. Acesta a mai adăugat că după închiderea oficială a spitalului nu au existat probleme în oraş, cazurile apărute fiind transportate la Sibiu.

Nici la Casa de Asigurări de Sănătate nu au apărut încurcături, cea mai mare parte a personalului medical din Cisnădie fiind repratizată la Sibiu. „Medicii de specialitate sunt astăzi propuşi pentru a încheia contracte cu CAS, în cabinete medicale private. Trei dintre dumnealor şi-au expirmat până acum această dorinţă”, a declart şi Adela Cojan, directorul CAS Sibiu. Situaţia a ajuns inclusiv la urchile prefectului, care vede o limpezire a apelor. „Problema este în curs de rezolvare. Cetăţenii din Cisnădie nu vor fi privaţi de servicii medicale şi nu vor avea de suferit”, a declarat şi Horaţiu Răcuciu, prefectul judeţului.

Spitalul din Cisnădie a fost sigilat în data de 30 martie, după ce a apărut pe lista unităţilor cu care Casa de Asigurări de Sănătate nu mai poate semna contract adiţional de finanţere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite