Policlinică în locul spitalului de la Cisnădie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Cisnădie a decis, ieri, într-o şedinţă extraordinară, înfiinţarea unei policlinici în locul spitalului desfiinţat de la 1 aprilie, cei 40.000 de oameni din oraş şi împrejurimi putând astfel să beneficieze de servicii medicale gratuite.

Conform edilului din Cisnădie, Iohann Krech, citat de Mediafax, reprezentanţii Primăriei au luat legătura cu toţi cei 12 medici care au lucrat în Spitalul Cisnădie, iar opt dintre aceştia au fost deja de acord să lucreze în această policlinică. De la ceilalţi patru se aşteaptă încă răspuns, dar s-au arătat interesaţi de ideea unei coloaborări cu Policlinica Cisnădie.


„Activitatea propriu-zisă se va desfăşura în blocul materno-infantil şi în clădirea 1. Celelalte clădiri intră în protecţie şi conservare. Datorită faptului că se va oferi în continuare finanţare din partea Consiliului Local pentru prevederile avute în buget, în 2011, serviciile medicale vor fi oferite gratuit, în condiţiile prevăzute de lege“, a spus Krech.
         
Practic, Consiliul Local Cisnădie va asigura cheltuielile de funcţionare, iar medicii vor încheia contracte de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, pentru serviciile medicale.

Pentru locuitorii din Cisnădie şi din localităţile învecinate - circa 40.000 de persoane - acest lucru înseamnă că vor beneficia de servicii medicale gratuite - consultaţii, reţete, analize medicale -, dar nu vor putea fi internaţi, unitatea neputând încheia contract de finanţare cu CJAS pentru astfel de servicii.

Iohann Krech a declarat că va funcţiona, în continuare, Staţia de Ambulanţă din Cisnădie, în locaţia în care a funcţionat şi până în prezent, pentru cazurile de urgenţă care trebuie transportate la spital.

Spitalul din Cisnădie a avut secţii de Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie, Ginecologie, Neurologie şi Laborator de analize. Dacă toţi specialiştii din fostul spital acceptă să lucreze în viitoarea policlinică, aceleaşi specializări se vor regăsi şi aici.

Spitalul din Cisnădie a fost sigilat în data de 30 martie, după ce a apărut pe lista unităţilor cu care Casa de Asigurări de Sănătate nu mai poate semna contract adiţional de finanţere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite