Centrele de zi din Sibiu, şansa copiilor defavorizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografie de Arhivă
Fotografie de Arhivă

În Sibiu există două astfel de instituţii, care au în grijă zeci de copii. Aici, micuţii primesc zilnic o masă caldă, sunt ajutati să îsi facă lecţiile şi să se integreze în societate.

CITIŢI ŞI:

Microbuze şcolare noi,pentru cinci localităţi sibiene

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu montează un spectacol pentru copii în germană

Fie că provin din familii defavorizate, monoparentale, cu părinţi plecaţi din ţară, cu venituri reduse ori cu mai mult de doi copii, câteva zeci de copii se bucură zilnic, după şcoală, de căldura şi ajutorul oferit de reprezentanţii celor două centre. „Scopul nostru principal este prevenirea abandonului şcolar sau familial. Cei 28 de copii care vin aici sunt implicaţi în tot felul de activităţi, pentru a-i ajuta să se integreze mai bine în societate. Noi păstrăm şi legătura cu învăţătoarele lor, pentru a observa modificările care apar şi in afara celor cinci ore pe care micuţii le petrec la noi“, spune Edith Gagy, referent la Centrul de zi „Casa Deschisă“, al Parohiei Evanghelice. Aici, pe lângă afecţiune, copiii primesc şi un prânz cald, li se spală hăinuţele, fac duş şi se spală pe dinţi.

Ajutor şi pentru micuţii din Valea Aurie
Şi la Centrul de zi al Asociaţiei "Sfântul Nicolae", alţi 25 de copii din cartierul Valea Aurie beneficiază zilnic de masă, rechizite şi asistenţă specializată la rezolvarea temelor, între orele 12.00 şi 16.00. „ Copiii sunt selectaţi în urma discuţiilor cu reprezentantii şcolilor din cartierul nostru. Sunt copii din clasele I-IV, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, au rămas şomeri, au o situaţie economică precară sau lucrează foarte mult şi nu au unde îşi lăsa copiii“, ne-a spus părintele Simion Săsăujan, care coordonează activitatea Centrului. Pentru că acesta este situată la demisolul bisericii, preotul a început chiar şi contrucţia unei noi clădirii, în care speră să îi poată primi pe cei mici până la sfâşitul anului.

„ Construcţia este practic finalizată, însă am mai avea nevoie de fonduri şi pentru dotarea acesteia“, a completat preotul. Părinţii şi bunicii micuţilor care vin zilnic la unul din cele două centre se declară extrem de mulţumiţi de ajutorul pe care îl primesc.  „Eu lucrez până târziu şi ştiu că aici fetiţa este în siguranţă. Este în clasa I şi este primul an în care vine. Mi-a spus că îi place, că mâncare este foarte bună, iar asta mă mulţumeşte“, a spus Eugenia Ciuştea, mama unei dintre fetiţele de la Centrul din Valea Aurie.

„ Copiii au un comportament mult mai civilizat şi reuşesc să se integreze în societate, după perioada pe care o petrec la Centru“, spune Edith Gagy, referent la Centrul de zi „Casa Deschisă“.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite