Microbuze şcolare noi, pentru cinci localităţi sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuze sunt aşteptate să sosească. Foto arhivă
Microbuze sunt aşteptate să sosească. Foto arhivă

Comasarea şcolilor din judeţul Sibiu a creat probleme pentru elevii din câteva localităţi, în ceea ce priveşte trasportul de la o şcoală la alta.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolare Judeţean Sibiu, problema se va rezolva însă în perioada imediat următoare, întrucât cinci dintre cele 200 de microbuze care urmează a fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei vor ajunge în judeţul nostru.

„ Chiar la sfârşitul săptămânii trecute am discutat această problemă, în cadrul unei videoconferinţe şi urmează ca, în maxim două săptămâni, noile microbuze să ajungă la şcolile din judeţ care au nevoie de aceste mijloace de transport“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.

42 de microbuze în judeţ

Cele cinci microbuze vor ajunge în localităţile Tilişca, Loamneş, Turnu Roşu, Şeica Mică şi Bruiu. „ Pentru Bruiu şi Tilişca, microbuzele sunt necesare pentru a înlocui două autoturisme ceva mai vechi, marca ARO, cu care copiii se deplasează în prezent.

În celelalte trei localităţi, microbuzele sunt necesare în urma reorganizări reţelei şcolare. Până în prezent, am acoperit această problemă întrucât am avut bunăvoinţă din partea reprezentanţiilor consiliilor locale, care le-au pus la dispoziţie mijloace de transport acestor copii. Cele cinci microbuze vor acoperi necesarul, la această dată“, a completat Constantin Gorun.

În prezent, la nivelul întregului judeţ există 42 de microbuze şcolare, care acoperă transportul elevilor navetişti.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite