Cei mai frumoşi căţei şi-au arătat „colţii“ la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai cochete exemplare canine, dar şi cei mai pricepuţi şi frumoşi căţei s-au întrecut în calităţi, în cadrul unei expoziţii internaţionale de câini, desfăşurată la Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Femeia care şi-a obligat fata să se prostitueze, lăsată liberă de judecători

Un sibian merge la Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi în Singapore

Un copil de 12 ani a murit strivit sub un tractor răsturnat

Peste 460 de exemplare canine, dintre cele mai reuşite, s-au întrecut pentru titlurile "Puppy Best in Show", "Baby Best in Show", "Junior Best in Show", "Veteran Best in Show" şi "Marele Câştigător al Expoziţiei” în cadrul unui eveniment canin desfăşurat în acest weekend, la Sibiu. Căţeluşii, din diverse rase au venit tocmai din Rusia, Polonia, Ucraina, Ungaria, Croaţia, Cehia, Austria şi bineînţeles, din România. Defapt, căţeluşii de rasă ai proproprietarilor români au făcut senzaţie.

image


Elsa, un puddle de 2 anişori, a făcut senzaţie la proba de frumuseţe. După ore în şir petrecute la coafat unde a fost pieptănată, tunsă, aranjată şi pudrată, Elsa i-a fermecat până şi pe arbitri veniţi şi ei din Croaţia, Italia, Romania. Nici nu e de mirare, pentru că stăpânul ei ştie foarte bine ce face. „Primul meu căţeluş l-am primit acum 28 de ani. Un puddle, aşa ca şi Elsa. De atunci numai căţei din această rasă creştem, mergem la competiţii cu ei şi câştigăm probele de frumuseţe fără probleme. Avem multe concursuri câştigate, le-am pierdut numărul“, spune Elvis Achim, proprietarul Elsei.


La Best Baby, doi fraţi, Asat şi Akira, ambii de 6 luni doar, au cucerit inimile arbitrilor. „La vârsta lor e titlul maxim ce l-ar fi putut câştiga. Şi l-au câştigat. Acum câteva săptămâni am mai câştigat un titlu, la aceeaşi categorie, la Bucureşti“, spune Gabriel Copriţa, Imediat ce au fost anunţaţi ca şi campioni la această categorie, cei doi căţeluşi din rasa Dog German, au trecut la şedinţa foto. Toţi căţeii din rasa lor au vrut să aibă poză cu campionii aşa că au avut nevoie de mai bine de o jumătate de oră să le aloce fanilor. Nu a fost însă deloc uşor, iar năzdrăvanul de Asat îşi pierduse răbdarea. Cu greu, proprietarul a reuşit să îl înduplece şi să îi facă să rămână la pozat.

image


Unul dintre veteranii cei mai temuţi ai competiţiei a fost un Ciobănesc de Berna, care, la doi ani, se laudă cu un palmares impresionant. Felix, pe numele lui de „scenă“ Pako, a câştigat nu mai puţin de 25 de titluri la competiţii naţionale şi internaţionale. Astăzi însă nu a prea fost în formă. „Din cauza căldurii este cam moleşit şi el astăzi şi nici nu prea este ascultător. Nu mai vorbesc de pozat. Întotdeauna a urât acest lucru“, spune Monica Rusanda.

Cele mai extraordinare exemplare vor fi răsplătite de organizatori cu premii ce constau în  diplome, cupe şi plachete şi vor fi răsfăţaţi cu hrana profesională pentru căţei. Evenimmentul este organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Sibiu, sub înaltul patronaj al Federaţiei Chinologice Internaţionale.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite