Carduri electronice pentru abonamentele Tursib

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea locală de transport în comun va introduce începând din luna mai un nou instrument de plată pentru serviciile de transport, respectiv abonamentul tip card electronic.

CITEŞTE ŞI:

Zeci automate de bilete funcţionează în Sibiu

Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

Aceste carduri vor fi introduse deja ca proiect pilot în cazul serviciilor de transport asigurate pentru angajaţii unei unităţi de producţie din Zona Industrială Vest. Astfel un număr de 300 de angajaţi de la Omega Software Development Sibiu, vor primi aceste carduri. Suportul electronic este din plastic, tip card, inscripţionat cu numele, fotografia şi un cod unic de abonat. Prin noul sistem cardurile vor fi încărcate electronic, de la sediul Tursib sau de la orice punct de vânzare. Controlorii în trafic vor fi dotaţi cu unităţi speciale care le permit să verifice dacă este încărcat cardul pentru o perioadă de valabilitate corespunzătoare. „Sistemul va fi astfel testat şi dacă se dovedeşte a fi un instrument bun, acesta va fi extins. Prin aceasta continuăm să adaptăm activitatea societăţii de transport în comun la nevoile şi posibilităţile de acum, sistemul eletronic de plată fiind un instrument foarte simplu şi util de plată” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Introducerea acestui card de abonament simplifică foarte mult procedura de eliberare a abonamentelor. „Spre exemplu, în cazul abonamentelor pe hârtie, în fiecare lună trebuia emis un alt abonament” a mai spus Iohannis.

Pentru cei care nu doresc să achiziţioneze un abonament ci bilete de călătorie, Tursib-ul a demarat un program prin care se doreşte echiparea staţiilor de transport public cu automate de bilete. În prezent în Sibiu funcţionează 11 astfel de automate, al unsprezecelea devenind funcţional din 5 aprilie, în staţia Compa II. „Automatele de bilete şi-au dovedit eficienţa, în luna martie 2011 fiind vândute aproximativ 63.000 de bilete prin aceste aparate. În aceeaşi lună a anului trecut au fost vândute aproape 49.000 de bilete” a mai explicat primarul Sibiului. Vânzările prin automate reprezintă în prezent 22 la sută din totalul biletelor vândute.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite