Campanie pentru sprijinirea berzelor la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miruna Gritu are grijă de berze
Miruna Gritu are grijă de berze

Sibienii sunt rugaţi să sprijine Asociaţia “Prietenii Berzelor” pentru înfiinţarea primului adăpost din România destinat berzelor.

CITIŢIE ŞI:

Intrare liberă la Zoo Sibiu de Ziua Copilului

VIDEO – Tandreţuri şi partide de amor între leii de la ZOO din Dumbravă

Din 2007 şi până în prezent peste 40 de berze rănite sau lovite au fost îngrijite benevol, de membrii Asociaţiei “Prietenii Berzelor” din Cristian. Cu aripi sau piciaore rupte, animalele au fost ajutate într-un adăpost improvizat din curtea unei case, care acum a devenit neîncăpător.

“Dacă la început berzele aduse la noi erau exclusiv din localitatea Cristian treptat am început să aducem berze din localităţile învecinate pentru ca mai târziu să înceapă să sosească berze din diferite colţuri ale ţării: Craiova, Reşiţa, Braşov. De la Craiova, pe lângă cei patru pui salvaţi anul trecut după ce cuibul lor a fost distrus de o furtună puternică, a fost adusă cu un an înainte o barză inelată în Ungaria iar de la Ilia, din judeţul Hunedoara, a fost adusă o barză neagră salvată şi eliberată în vara anului trecut”, spune Miruna Gritu, preşdintele asociaţiei.

Pentru a strange banii necesari construcţiei adăpostului, membrii asociaţiei organizează astăzi, după ora 16.00, un meci de baschet demonstrativ la Sala Transilvania, preţului biletului, în valoare de doi lei, mergând către berze. Acesta este doar începutul campaniei dedicate strângerii de fonduri, o serie întreagă de evenimente urmând a se desfăşura pe parcusrul verii. Adăpostul va fi construit pe terenul de 2.000 de metri pătraţi oferit de primăria Cristian.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite