CJ-ul şi Primăria Sibiu împart caşcavalul de la Aeroportul de 60.000.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două instituţii vor relua discuţiile legate de procentele pe care le vor avea la aerogară în viitoarea societate. Municipalitatea sibiană vrea să scoată bani şi să vândă o parte din acţiunile care i se vor cuveni.

CITIŢI ŞI:

Doi sibieni răniţi într-un teribil accident

VIDEO - Film în memoria motociclistului zdrobit de tir la Miercurea Sibiului

Semafoare inteligente în cea mai aglomerată intersecţie din Sibiu

Faptul că în sfârşit s-a stabilit cine este vinovatul în privinţa problemelor de la terminalul din cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu, a făcut posibil ca procesul de recepţie a lucrărilor făcute în ultimii ani la acest obiectiv să fie în sfârşit făcut.
Aflată pe ultima sută de metrii, recepţia are mari şanse să fie gata în această lună, lucru confirmat şi de Consiliul Judeţean, forul care administrează aerogara de la ieşirea din Sibiu, spre Sebeş. „Mai sunt mici detalii de clarificat şi recepţia e gata” a spus vicepreşdintele Constantin Şovăială. Municipalitatea a urmărit atent cele petrecute la aeroport, iar reprezentanţii acesteia spun că acum se aşteaptă să fie chemaţi la discuţii cu CJ-ul, pentru a stabili exact condiţiile formării unei societăţi pe acţiuni, la care administraţia locală va avea cotă parte, conform investiţiilor făcute. „Să vedem ce facem cu viitorul aeroportului. Vreau să reluăm şi să continuăm discuţiile începute acum câteva luni cu cei de la Consiliul Judeţean ca să fie stabilit clar acţionariatul” a punctat primarul Klaus Iohannis.
Şapte firme înscrise la licitaţia pentru asigurarea salubrizării în Sibiu
CJ-ul, pachet majoritat
Singurul aspect la care cele două instituţii s-au înţeles din capul locului, este cel legat de cine va avea mai multe acţiuni la aeroport. „E normal ca Consiliul Judeţean să aibă mai multe acţiuni pentru că au băgat mai mulţi bani cei de acolo” a spus primarul Iohannis. Vicepreşedintele Şovăială a explicat mai pe româneşte cum vor sta lucrurile. „Fiecare va avea acţiuni proporţionale cu cota de participare la investiţie. După ce se întoarce preşedintele CJ-ului din concediu, vor fi reluate discuţiile cu primăria. Cel mai devreme la finele acestei luni. Va fi sigur o discuţie responsabilă” a mai spus oficialul de la Consiliul Judeţean. Primăria vrea să vândă o parte din acţiunile cuvenite, lucru recunoscut şi de primarul oraşului. „Noi ne gândim la această posibilitate şi nu numai. Eu cred că aeroportul poate realiza profit. O să vindem eventual un pachet mic de acţiuni” a punctat Iohannis. „Primăria vrea probabil să îşi recupereze din investiţie” au concluzionat cei de la CJ.
Nouă suspecţi pentru furtul armă din Sibiu au fost săltaţi de oamenii legii
Expertiză oficială
Pentru a se determina exact numărul de acţiuni care se cuvin fiecărei instituţii va fi comandat un studiu la o firmă abilitată care să facă acest proces. „Se va calcula exact câţi bani au investit fiecare, ce a avut acolo Consiliul Judeţean înainte de modernizarea aeroportului şi nu numai” a explicat Şovăială. Investiţiile făcute în ultimii ani la aeroport au fost de peste 60.000.000 de euro.

Aproape 700.000 de lei pentru întreţinerea artezienelor şi iluminatului public

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite