Brazi de Crăciun confiscaţi în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Brazii confiscaţi ar fi ajuns în pieţele sibiene
Brazii confiscaţi ar fi ajuns în pieţele sibiene

Niciun Crăciun, fără furt de brazi! Un avrigean de 38 de ani s-a ales cu o amendă serioasă după ce poliţiştii sibieni l-au prins în timp ce transporta mai mulţi brazi tăiaţi ilegal.

CITIŢI ŞI:

30 de lei bradul de Crăciun în Sibiu. Brazii au anul acesta preţuri acceptabile

Botoşani: Brazii de Crăciun nu se vând nici măcar la preţ de criză


Descoperirea a fost făcută de poliţiştii din cadrul Compartimentului Delicte Silvice al Serviciului Ordine Publică Sibiu. Aceştia l-au prins pe avrigean tocmai în zona fondului forestier de pe raza comunei Cârţisoara. Bărbatul în vârstă de 38 ani, domiciliat în localitatea Avrig, transporta cu un autovehicul 58  brazi necrotaliaţi şi fără a deţine acte de provenienţă pentru aceştia.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei şi s-a dispus confiscarea celor 58 brazi“, spune Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Dar nu se fură doar brazi de Crăciun. Pe DJ 106 E, în Orlat, poliţiştii sibieni l-au prins pe un localnic de 40 de ani, în timp ce transporta cu un camion cantitatea de 6,5 m3 lemn foc esenţa stejar, fără a deţine documente legale de provenienţă sau transport al materialului lemnos.
Şi acesta a fost amendat iar materialul lemnos i-a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Cindrel - Cristian, în vederea valorificarii.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice, din cadrul IPJ Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite