Botka este campionul campionilor la Dementor Rally Show Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina ungurului David Botka a făcut senzaţie la Sibiu
Maşina ungurului David Botka a făcut senzaţie la Sibiu

Pilotul ungur David Botka a câştigat ediţia din 2010 a Dementor Rally Show, tradiţionala competiţie de la Sibiu care încheie sezonul competiţional intern şi se aseamănă cu celebra “Cursa Campionilor”.

CITIŢI ŞI:

Mihai Leu a revenit în cursele de raliu, la Sibiu

Spectacol pe macadam,la Dementor Rally Show

Unul dintre cei trei piloţi străini prezenţi la Rally Show, Botka a avut nevoie de trei manşe în finală pentru a trece de Vali Porcişteanu. Românul a avut o evoluţie de excepţie în ziua a doua, la clasa „regină", clasa N. Porcişteanu a fost cel mai rapid în sferturile de finală, apoi în semifinale a mers excelent în runda decisivă cu Bogdan Marişca pentru a avansa în finală.

Acolo îl aştepta David Botka, iar duelul dintre cei doi a fost cu adevărat incendiar. Porcişteanu a început în forţă finala, câştigând prima rundă la o diferenţă de peste o secundă şi s-a aflat foarte aproape de victorie, însă s-a răsturnat în ultimul viraj şi a pierdut runda a doua. În decisiv, concurând pe maşina lui Marişca, care a primit şi un premiu de fairplay pentru gestul său, Porcişteanu a cedat în faţa lui Botka.

Danny, de la CitroËn, victorios la Grupa A

În prima semifinală de la grupa A, Vlad Cosma l-a învins, cu scorul de 2 la 1, pe Sebastian Barbu, iar Danny Ungur a trecut de Alex Filip după primele doua manşe. Alex Filip a pierdut, cu acelaşi scor, şi lupta din finala mică în faţa lui Sebastian Barbu, aflat la prima sa cursă cu un Citroën C2 R2 Max.

În finala mare de la grupa A s-au întâlnit Vlad Cosma şi Danny Ungur. Cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy Romania a câştigat prima manşă, dar Danny Ungur a revenit în forţă şi şi-a apărat titlul cucerit în 2009.

„Sunt extrem de fericit că am reuşit să mă impun din nou la grupa A, mai ales că aici am obţinut prima mea victorie cu modelul Citroën C2 R2 Max în 2009. Este un final excelent de sezon pentru mine", a spus Danny Ungur.

Surpriză pentru câştigătorul Rompetrol

Cristian Rus câştigătorul de la Rompetrol Challenge, competiţie care a oferit posibilitatea celor mai talentaţi români în ale pilotajului să devină profesionişti, a avut parte de o mare surpriză la Dementor Rally Show.

Cristian Rus

Sibianul s-a bucurat, chiar în faţa propriilor susţinători, de o rundă petrecută în dreapta fostului campion naţional Bogdan Marişca.

Rus va deveni pilot profesionist în Campionatul Naţional de Raliuri 2011, el urmând a primi un pachet de sponsorizare care include maşina oficială de raliu, echipamentul, coordonarea, instruirea şi cursurile de pilotaj aferente, acest premiu fiind oferit de Grupul Rompetrol şi Napoca Rally Academy.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite