Bloc de locuinţe sociale inaugurat astăzi la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Sibiu şi primarul municipiului Mediaş au inaugurat astăzi, un  bloc de locuinţe sociale, situat pe strada Luncii din Mediaş.  Acest bloc este destinat persoanelor evacuate în urma retrocedării în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

CITEŞTE ŞI:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, spune că drumul Sibiu - Mediaş intră în reparaţii

Timişoreanul Cosmin Contra l-a bătut pe Silvăşan de la Gaz Metan Mediaş

Blocul de locuinţe  sociale este finanaţat de Guvernul României, prin Ministerul  Dezvoltării Regionale şi Turismului. Valoarea totală a investiţiei, ce cuprinde 24 de unităţi locative, din care 18 garsoniere şi 6 apartamente, este de 2.7 milioane lei.

 „Această investiţie vine să rezolve  o problemă fundamentală şi anume asigurarea de locuinţe pentru persoanele care au fost evacuate din casele retrocedate. Felicit administraţia locală pentru această realizarea, întruct la valoare de 2,7 milioane de lei să oferi 24 de unităţi locative este o performanţă economică. Înaintea acestei performanţe economice, investiţia reprezintă o performanţă socială, iar în calitatea mea de reprezentat al Guvernului României în teritoriu subliniez faptul că şi-a onorat cabinetul Boc promisiunea de a asigura aceste fonduri pentru finaliazarea lucrărilor.  Locatarii fac parte din categorii sociale cu venituri mici şi sper ca ei să gospodărească aceste locuinţe pe care le- au primit şi care se prezintă în momentul predării lor într-o stare foarte bună, totodată să îşi achite chiria  şi utilităţile pentru ca municipaitatea să asigure finanţarea în continuare a altor unităţi de locuit“, a declarat prefectul Constantin Trihenea.

„ Mă bucur că astăzi, alături de domnul prefect  am oferit unui număr de 24 de familii un cămin nou. Din 2004 până în prezent, am ajuns la un total de 349 de locuinţe sociale în municipiul Mediaş. Mai avem încă 150 de cereri pentru alte locuinţe şi evident că atât cu sprijinul Guvernului, dar şi cu fonduri din bugetul local vom continua politica socială de a asigura locuinţe cetăţenilor care se află într-o situaţie dificilă. Obiectivul municipalităţii este ca în doi, trei ani numărul solicitanţilor de locuinţe sociale să fie cât mai mic şi astfel problemele stringente cu care se confruntă această categorie de cetăţeni să fie rezolvate“, a declarat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite