Bătaie ca în filme între ţiganii din Sărata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au ajuns la spitalul judeţean Sibiu după ce s-au încăierat noaptea trecută din cauza unor conflicte mai vechi. Poliţia a intervenit la faţa locului, dar conflictul a fost ţinut „la secret” de autorităţi până marţi dimineaţă.

CITIŢI ŞI:

Primul proces la Tribunalul Ţigănesc: dispută pe cocoşeii bunicii

Rromii au tribunalul lor

Micuţul sat aflat la aproximativ 55 de kilometri de capitala judeţului a devenit fost bulversat noaptea trecută de un conflict care a izbucnit între două familii de ţigani. Primarul comunei Porumbacu de Jos, din care face parte şi satul Sărata, spune că rivalitatea şi scandalurile dintre familiile Otvoş şi Gyula sunt vechi de mai mulţi ani.

„Eu nu am fost aseară acolo. O să merg în dimineaţa asta. A intervenit poliţia pentru că e de datoria lor să o facă. Ştiu că cei din aceste două familii s-au luat la bătaie şi că au fost mai mulţi răniţi. Aşa se întâmplă când aburii alcolului îi înebuneşte pe oameni” a spus primarul Strava Ioan.

Acesta spune că acum e linişte în comunitatea romilor de acolo. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit la faţa locului cu două autospeciale plus Serviciul Voluntar de la Avrig. „A ars o anexa gospodărească, pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, iar cauza incendiului este o acţiune intenţionată“, spune Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Şi cei de la Departamentul Intervenţie Poliţie Rapidă au mers la faţa locului ca să aplaneze conflictul. Până să intervină însă, altercaţia a scăpat de sub control şi şase persoane au ajuns la spital cu multiple plăji înjunghiate. Trei dintre ei sunt în stare critică.

Poliţia face cercetări....

Nici până în această dimineaţă, poliţia nu a reuşit să afle exact ce a stat la baza scandalului şi nici ce s-a petrecut exact  Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş a declarat că „a fost o altercatie spontană între membrii a două familii. Se fac verificari pentru stabilirea cauzei şi împrejurărilor în care s-a produs altercaţia, urmând a fi stabilită încadrarea juridica a faptelor”.

Şase răniţi la spital

Marţi seară în jurul orei 21.00, la Unitatea Primiri Urgenţe au fost aduşi şase pacienti, cu vârste cuprinse între 17-54 de ani, din localitatea Sărata, care prezentau leziuni provocate prin agresiune.

CITEŞTE AICI CARE ESTE STAREA RĂNIŢILOR DE LA CONFLICTUL DIN SĂRATA

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite