Azi începe singurul festival de film din România, dedicat copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Film Junior 2010 de la Casa Artelor din Sibiu se desfăşoară sub egida „O poveste animată cu 11 mici regizori”.

CITIŢI ŞI:

Paradă şi dansuri ţigăneşti la Zilele Culturale ale Romilor

VIDEO - Piaţa Mare a Sibiului invadată de oale şi ulcele (GALERIE FOTO)

După succesul de anul trecut al programului de copii “Dimineţile lumii”, din cadrul Astra Film Festival 2009, organizatorii au decis să continue ideea şi să dezvolte acest program într-un festival de sine stătător sub denumirea de Astra Film Junior. „După cunoştinţele noastre, este singurul festival de film din România dedicat copiilor, care urmăreşte iniţierea lor în cultura cinematografică prin vizionarea, în regim de cinematograf, a unor filme documentare adecvate vârstei lor”, a explicat Dumitru Budrala, directorul Astra Film. Atelierul de film de animaţie are loc între 6 şi 11 septembrie.

Copii de la mai multe şcoli sibiene
Evenimentul găzduit de Casa Artelor din Piaţa Mică este mai pe româneşte un proiect pilot, desfăşurat pe parcursul a şase zile, în care cei 11 copii participanţi vor trece prin toate fazele de producţie, de la crearea personajelor până la înregistrarea imaginilor şi a sunetului şi montajul. Astfel, copiii vor fi familiarizaţi cu mediul cinematografic prin metode adaptate vârstei lor.

Ateliere zilnice
Atelierul va avea loc timp de şapte ore pe zi. Micii regizori şi scenarişti au vârste cuprinse între 9 şi 13 ani şi au fost selectaţi de la diferite şcoli sibiene. Ei vor folosi de la materiale reciclabile din menaj, la carton şi culori, dar şi alte elemente pentru a crea decorul şi personajele dorite. La finalul atelierului, copiii vor primi câte un DVD cu filmul realizat, precum şi diplome de participare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite