De azi au loc parade şi dansuri ţigăneşti la Zilele Culturale ale Romilor în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminiţa Cioabă, regina romilor, îşi lansează azi la Sibiu noul ei volum de poezii. Dansurile ţigăneşti vor putea fi admirate mâine în Centrul Istoric al oraşului.

CITIŢI ŞI:

Regele Cioabă: „Hoţii trebuie pedepsiţi indiferent că sunt romi,români,fracezi sau italieni“

Regele Cioabă: Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" în cea de "ţigan"

Florin Cioabă atacă Franţa. Regele rromilor ameninţă cu un proces la CEDO

Romi din toată ţara şi din străinătate vin de azi la Sibiu pentru a sărbători ediţia aniversară, cea de-a 40-a, a „Zilelor culturale a romilor”. Festivalul debutează mâine dimineaţă în Piaţa Mică, de la ora 10.00, cu Târgul Meşteşugarilor romi şi îmbină, pe parcursul celor două zile, atât evenimente culurale cât şi activităţi care ţin de latura contemporană a romilor.

Spre exemplu, azi este programată de la ora 13.30 o dezbatere publică pe tema „Migraţia romilor în spaţiul european”, urmată de lansarea celui mai recent volum de poezii al Luminiţei Cioabă, de la ora 14.30. Totodată, festivalul include în programul oficial şi un concert marca Nicolae Guţă, luni seară în Piaţa Mică. „Este un festival al obiceiurilor, tradiţiilor şi meştesugurilor romilor.

La Sibiu vor avea loc expoziţii de fotografie şi costume populare şi seminarii în care vor fi rememorate mari personalităţi ale culturii rome”, arată organizatorul festivalului, Florin Cioabă. Cel mai aşteptat moment al zilei de astăzi îl reprezintă “Măslinul verde” o suită de concerte de muzică creştină. Începând cu ora 16.00 vor cânta în Piaţa Mică grupurile  “Sion” din Bucureşti, “Filadelfia” din Sibiu, “Sion” din Ploieşti de această dată, “Nemia” din Arad şi grupul Timişoara.

De la Sibiu festivalul se mută săptămâna viitoare la Costeşti, lângă Horezu, în judeţul Vâlcea.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite