Avrigul va avea o şcoală de turism făcută de austriecii din Krems

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Avrig, alături de interlocutorii din Austria
Primarul din Avrig, alături de interlocutorii din Austria

În perioada 18-22 octombrie 2011, o delegaţie de la Primăria Avrig s-a deplasat în oraşele Viena şi Krems, din Austria, cu ocazia întâlnirii Comitetului de Management al Proiectului,  din cadrul proiectului “CultTour – Patrimoniu cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil”, Programul INTERREG IV B, SEE.

CITIŢI ŞI:

Mitropolitul Andrei Şaguna, canonizat la Sibiu

Prelegeri şi premiere la Astra Film Festival 2011. Vezi programul din weekend GALERIE FOTO

Întâlnirea a avut drept scop atât monitorizarea activităţilor de proiect de la aprobarea proiectului şi până în prezent precum şi cunoaşterea şi discutarea produselor turistice arhitecturale şi de peisagistică specifice regiunii austriece necesare implementării activităţilor în locaţiile pilot din cadrul proiectului, printre care se numără şi Oraşul Avrig.

În cadrul întâlnirii cu partenerii de proiect au avut loc dezbateri pe baza pachetelor de lucru ale proiectului după cum urmează: analiza aspectelor de conservare, reutilizarea conceptelor, educaţie profesională în domeniul managementului amenajării grădinilor şi spaţiilor deschise, implementare pilot, finanţarea şi capitalizarea rezultatelor, diseminarea- utilizării sustenabile a patrimoniului moştenit, grădini culturale şi spaţii deschise.

Guvernatorul Austriei de Sud, Wolfgang Sobotka şi-a exprimat întregul sprijin în implementarea proiectului CultTour precum şi în promovarea ideii de turism sustenabil şi integrarea statutului de sit pilot a reşedinţei de vară S. Von Brukenthal din Avrig în arealul turistic şi academic din spaţiul european şi sud european. Preşedintele CEO, Heinz Boyer, a vorbit despre activităţile internaţionale ale Universităţii de ŞtiinŢe Aplicate din Krems cu China, Vietnam şi Aserbaidjan, proiectul CultTour  fiind evidenţiat ca un exemplu la nivel internaţional în cadrul industriei şi cercetării din domeniul turismului. 

Proiect pilot în Avrig
Delegaţia română a fost invitată de către conducerea Şcolii de Turism IMC Fachohscchule din Krems, Austria. Discuţiile au avut ca punct de interes dezvoltarea conceptului de şcoală hotel şi importanţa acestuia în dezvoltarea durabilă a turismului în contextul academic european.

Tot în cadrul întâlnirii s-a concretizat paşii premergatori infiinţării la Avrig a unei filiale a şcolii de turism mai sus menţionată. Având în vedere ca Reşedinţă de vară S. Von Brukenthal de la Avrig are rol pilot în cadrul proiectului, delegaţia română a vizitat grădinile culturale Schonbrunn, Schloß  Hof şi Melk în vederea reutilizării conceptului de grădina baroc în spaţiul sud european.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite