Avrigeanca Maria Grancea a fost desemnată Bibliotecarul Anului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria alături de câţiva copii premianţi din Avrig. Foto: facebook
Maria alături de câţiva copii premianţi din Avrig. Foto: facebook

Cei mai buni oameni din Educaţie au fost premiaţi aseară, în cadrul unei gale festive organizate de Fundaţia „Dinu Patriciu“. Premiul Bibliotecarul anului i-a revenit Mariei Grancea. Aceasta activează în cadrul Bibliotecii Orăşeneşti Avrig din judeţul Sibiu.

Tineri, profesori, oameni de afaceri şi politicieni, toţi puşi la patru ace, s-au adunat aseară la Sala Unirii a Palatului Parlamentului din Capitală pentru a participa la Gala Premiilor în Educaţie, eveniment anual organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu". Dintre invitaţi, printre primii veniţi s-au numărat fostul preşedinte Emil Constantinescu, decanul Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, Liviu Papadima, directorul general al Institutului de Fizică Atomică de la Măgurele, Nicolae Zamfir şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. 

Cinci premii pleacă în Moldova

Câştigătorii premiilor I de la cele cinci dintre cele 11 secţiuni ale Galei provin din Moldova. Astfel, Elevul anului 2010-2011 este Bogdan Baciu, care studiază la Colegiul Naţional „Nicu Gane" din Fălticeni, judeţul Suceava. Tot din Suceava vine şi Daniela Ceredeev, dascăl la Şcoala cu clasele I-VIII din Vatra Dornei, câştigătoarea categoriei Profesorul preuniversitar al anului. La secţiunea Educatorul/Învăţătorul anului, premiul I a fost acordat Mirelei Spiţă, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza" din Bacău.

Juriul Galei Premiilor în Educaţie 2011 a acordat titlul de Şcoala anului Colegiului Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi. La fel, Cercetătorul anului vine de la Iaşi. Trofeul a fost înmânat lui Luchian Tudor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza".La celelalte secţiuni, câştigătorii provin din toată ţara: Studentul anului - Adriana Corina Stanciu, de la Facultatea de Medicină din Bucureşti, Profesorul universitar al anului - Denis Ibadula, de la Universitatea Ovidius din Constanţa, iar Facultatea anului este cea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca. Premiul Bibliotecarul anului i-a revenit Mariei Grancea. Aceasta activează în cadrul Bibliotecii Orăşeneşti Avrig din judeţul Sibiu.

CLICK AICI PENTRU A AFLA TOTUL DESPRE GALA DE MIERCURI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite