Autorizaţii, certificate şi plăţi în sistem electronic la Primăria Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de un an sibienii vor beneficia de o serie de servicii electronice care vor simplifica zeci de activităţi ce ţin de relaţia cu autoritatea publică locală.

CITIŢI ŞI:

Trafic restricţionat pe 8 străzi din Sibiu

Creditul BERD de 11,5 milioane de euro aprobat în ultima clipă de Executiv

Administraţia locală din Sibiu va deveni în viitor una din cele mai în pas cu tehnologia modernă din România. Din 2011, sibienii vor putea depune documentaţii pentru autorizaţii şi certificate, să consulte situaţiile proprii şi stadiul soluţionării demersurilor lor, să primească notificări privind stadiul soluţionării demersurilor, sau să efectueze plăţi electronice, să depună petiţii, sesizări şi chiar să ceară şi audienţe, cu ajutorul unor formulare tipizate din faţa calculatorului persoanal, prin simpla accesare a unui portalul special al municipalităţii.

Primăria Sibiu derulează în prezent un proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar implementarea acestuia a început în data de 28 august 2009. Valoarea totală a proiectului este de 2,1 milioane lei, iar 1,7 milioane reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Portal modern
Cel mai important pas este cel de implementare a portalului extern, ca mijloc de accesare a serviciilor e-administraţie şi realizarea legăturilor între portal şi aplicaţiile din Primarie. „Soluţia implementată va permite efectuarea de plăţi prin intermediul internetului utilizând carduri bancare pentru toate categoriile de sume datorate bugetului local, respectiv impozite şi taxe locale, chirii, redevenţe concesiuni, amenzi”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite