Creditul BERD de 11,5 milioane de euro aprobat în ultima clipă de Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană va semna luna viitoare un contract de împrumut pentru investiţii în infrastructură.

CITIŢI ŞI:

Impozite, taxe şi facturi achitate on-line la serviciile primăriei Sibiu

Trafic restricţionat pe 8 străzi din Sibiu

Municipalitatea sibiană îşi freacă mâinile de bucurie în aceste zile, graţei unei veşti primită din partea Comisiei pentru aprobarea de împrumuturi bancare acordate administraţiilor locale din România, comisie ce funcţionează în cadrul Ministerului de Finanţe.

După aproape un an de la depunerea cererii pentru acordarea de aviz favorabil pentru contractarea unui împrumut de peste 11 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, municipalitatea a primit în sfârşit răspunsul dorit. „Sincer ne luasem gândul că vom mai putea lua acei bani pentru că se apropia termenul limită până la care acordul BERD-ului era valabil. S-a stabilit ca termen de semnare a contractului de împrumut, data de 19 octombrie”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Lucrări din primăvară
Municipalitatea are prins în planul de modernizări şi reabilitări de infrastructură, investirea celor 11,5 milioane de euro în 40 de artere din tot oraşul, precum şi amenajarea unui nou pod peste râul Cibin, în prelungirea străzii Neculce, acolo unde actualmente funcţionează doar un pod pietonal. „Vom defini acum pachetele de străzi.

Până în primăvara lui 2011 preconizăm ca toate licitaţiile să fie efectuate şi contractele de execuţie să fie semnate pentru a începe efectiv lucrările” a mai explicat primarul Sibiului.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite