Auditul la drumul Sibiu – Agnita a fost suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţial, lucrările la drumul Sibiu – Agnita ar fi trebuit să fie gata în iulie 2011
Iniţial, lucrările la drumul Sibiu – Agnita ar fi trebuit să fie gata în iulie 2011

Consiliul Judeţean aşteaptă o decizie de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului în această privinţă. O inspecţie a CJ-ului în zona lucrărilor a scos la iveală un asfalt de proastă calitate în apropiere de Nocrich.

CITIŢI ŞI

Costurile drumului Sibiu – Agnita cresc cu 30.000.000 de lei,adică dublu

Anchetă la Consiliul Judeţean pentru auditul la drumul Sibiu – Agnita

Ancheta „Adevărul de Seară“, prin care s-a semnalat faptul că auditul pentru lucrările de milioane de euro la reabilitarea Drumului Judeţean 106, Sibiu – Agnita, sunt efectuate de către o firmă la care actionar majoritar este o persoană ce este si administrator independent la Banca Carpatica a lui Ilie Carabulea, afacerist ce are si o firmă care face lucrări la acest drum, nu a rămas fără rezultate.

Consilul Judeţean Sibiu a decis iniţial să se ceară o anchetă internă, dar pentru că situaţia nu s-a clarificat, de curând s-a luat decizia ca activitatea de audit al cheltuielilor făcute de consorţiul de firme locale Comtram, DPC, CON-A şi Sinecon, de către S.C. T&T AUDIT S.R.L, deţinută de Doina Toader, administrator şi la Carpatica, să fie suspendată.

Asta până la primirea unui răspuns exact în urma cercetărilor făcute acum de către Ministerul Dezvoltării şi Turismului, cel prin care se finanţează prin Programul Operaţional Regional, reabilitarea şi modernizarea DJ 106 Sibiu – Agnita. „Asta a fost recomandarea şi am decis să o punem în aplicare până la stabilirea faptului dacă este vorba de o situaţie de incompatibilitate sau este legal totul. Dacă nu este în regulă va fi făcută o nouă licitaţie pentru stabilirea firmei care să facă auditul cheltuielilor” a explicat Ioan Banciu, vicepreşedinte al CJ Sibiu.

Probleme cu asfaltul turnat
Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch a chemat zilele trecute la raport firmele care fac lucrările de modernizare, pentru a le cere explicaţii legate de calitatea asflatului turnat pe o porţiune de câţiva kilometri. „S-a turnat un asfalt de calitate nu tocmai bună. Spun asta pentru că am fost în zonă la Nocrich şi am observat că asfaltul este plin de gropi. I-am chemat la o întrevedere pe constructori şi am dispus ca întreaga zonă să fie reasfaltată. Dacă nu se conformează o să suporte consecinţe drastice” a explicat Bottesch. Acesta spune că vor fi efectuate în următoarea perioadă controale pentru a se vedea dacă se va respecta dispoziţia dată de Consiliul Judeţean.

Lucrări cu termen prelungit
Termenul de finalizare al lucrărilor care vor costa în total peste 60.000.000 de lei nu va fi respectat mai mult ca sigur şi asta din cauză că vor trebui făcute lucrări de consolidare „neprevăzute” în Dealul Dăii pe o porţiune de peste 6 kilometri. „Nu s-a stabilit încă exact. Va fi vorba probabil de câteva luni întârziere” a mai explicat Martin Bottesch.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite