Athos, câinele poliţist care a prins imigranţi ilegali în Spania GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Athos, cainele politist care a prins imigranti ilegali in Spania
Athos, cainele politist care a prins imigranti ilegali in Spania

Câinele şi instructorul său au luat parte la o misiune internaţională în cel mai mare port al Spaniei. Timp de aproape două luni, zi de zi, au verificat mii de maşini în portul Algeciras, în regiunea Gibraltar, în cadrul “operaţiunii Minerva”, un proiect internaţional care a reunit 26 de echipaje din 15 state ale Uniunii Europene. 

CITIŢI ŞI:

Andreea Renges e singura femeie instructor de câini poliţişti din ţară

Un câine de la Centrul Chinologic a dat de urma bărbatului spânzurat la Păltiniş

Are aproape 7 ani şi este unul din cei mai buni câini de la Centrul Chinologic din Sibiu. În ultima misiune la care a participat, Athos a reuşit să găsească 7 imigranţi ilegali ascunşi în autocare sau betoniere, în cel mai mare port din Spania.

Câinele şi instructorul său, agentul principal Vasile Păunescu, au luat parte la “operaţiunea Minerva”, un proiect internaţional care a reunit 26 de echipaje din 15 state ale Uniunii Europene. Timp de aproape două luni, zi de zi, au verificat mii de maşini în portul Algeciras, în regiunea Gibraltar.  

„Sunt foarte mulţi marocani şi algerieni care încearcă să ajungă ilegal în Europa. Ei încearcă să treacă clandestin ascunşi în tot felul de mijloace de transport, în special camioane şi autocare, pentru că fiind mai mari au şi mai multe posibilităţi de a se ascunde. Am avut autocare, camioane, modificate special pentru trafic, mafie, crimă organizată, şi luau bani grei pentru asta”, povesteşte agentul principal Vasile Păunescu.

Ascuns într-un tunel special

Una din cele mai spectaculoase descoperiri a fost la un autocar unde iniţial câinele a semnalat existenţa unei persoane în partea de jos, unde sunt puse bagajele. După verificări minuţioase, poliţiştii au descoperit un tunel special, sub culoarul din mijloc al autocarului.

„Acolo au găsit un marocan, culmea, cu studii superioare, provenea dintr-o familie foarte bogată din Maroc. El avea logodnica în Franţa, aplicase pentru acte şi n-a putut să le obţină în timp. Logodnica era însărcinată şi a găsit varianta asta de rezervă, că aşa se întâmpla de obicei. La interogatoriu a recunoscut că-i plătise individului în jur de 7.000 de euro, şi trebuia să-i mai plătească 2.000 de euro în Franţa. Acesta a fost un caz disperat, de obicei tariful era la 4.000 de euro, 2.000 în Maroc şi 2.000 la sosire”, povesteşte instructorul de la Centrul Chinologic.

Athos, cainele politist care a prins imigranti ilegali in Spania

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Un alt caz spectaculos a fost pe două betoniere mari, unde au găsit trei imigranţi clandestini. „Lucram pe două linii, şi la un moment dat câinele a plecat pe linia cealaltă, erau nişte betoniere mari. În prima era un copilaş de vreo 14 ani, foarte bine camuflat, spoit pe faţă cu ulei de motor, efectiv nu-l vedeai. L-am scos afară şi apoi, pe linia cealaltă, unde era un alt şofer, tot cu o betonieră, am făcut căutare şi am mai găsit două persoane”, povesteşte Vasile Păunescu.  

Pe lângă misiunile internaţionale, cei doi au luat parte la numeroase intervenţii şi în România, la căutări de persoane dispărute.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul













 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite