Astăzi începe la Sibiu singurul Târg de Crăciun oficial din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii sunt chemați sâmbătă la ora 19.00 la deschiderea oficială ce are loc în Piața Mare. Comercianţi din peste 20 de judeţe vor fi prezenţi în căsuţele deja amenajate în Centrul Istoric, între 27 noiembrie şi 2 decembrie.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU BRADUL DE CRĂCIUN DIN PIAŢA MARE

CITIŢI ŞI:

Au început lucrările pentru amenajarea patinoarului din Piaţa Mare (FOTO)

Se depun dosare pentru vânzarea de produse de sărbători în Centrul Sibiului

Armata de ciocolată a lui Moş Crăciun invadează rafturile magazinelor

Târgul de Crăciun ce va fi deschis oficial sâmbătă seară în centrul oraşului, a dovedit a avea un interes maxim din partea celor care şi-au dorit să vină şi să vândă produse tradiţionale de sărbători pe perioada acestui eveniment. Toate cele 70 de căsuţe sunt ocupate deja de ceva timp, asta în condiţiile în care cei de la Târgul de Crăciun au făcut o selecţie drastică.

„Am avut aproximativ 120 de cereri depuse. Criterii au fost printre altele şi faptul că aceşti comercianţi trebuie să vândă produse tradiţionale de Crăciun. Am vrut să fie o ofertă echilibrată” a explicat Andrei Drăgan, manager proiect. Din numărul de 70 de comercianţi, doar 10 provin din Sibiu. Căsuţele au fost închiriate la preţuri ce au pornit de la 3000 de lei, în cazul celor mai mici şi au ajuns la 6.000 de lei în cazul celor care vând produse alimentare. Sibienii vor putea găsi la standuri dulciuri, jucării, ornamente de Crăciun, unele aduse de la Viena. Organizatorii au avut la dispoziţie un buget de 90.000 de euro pentru a organiza acest târg, unic în România. Căsuţele sunt noi în totalitate, iar pentru organizarea de concerte şi evenimente artistice, vor fi cheltuiţi 12.000 de lei.

„Vrem să promovăm formaţiile şi corurile locale ce interpretează muzică specifică sărbătorilor de iarnă. Cele cunoscute la nivel naţional au cerut nişte onorarii exagerate, chiar şi de cinci ori mai mari decât întreg bugetul nostru pentru această secţiune” a mai explicat Andrei.

Produse în premieră
Anul acesta, vizitatorii Târgului de Crăciun din Sibiu vor putea să descopere produse noi, scoase la vânzare de comercianţii care provin din 20 de judeţe ale ţării. Pe lângă o ofertă bogată de dulciuri, jucării, articole de îmbrăcăminte şi decoraţiuni de Crăciun, în căsuţele de lemn vor fi comercializate, oentru prima dată, produse apicole, produse din sticlă pictată manual (platouri pentru prăjituri, vaze, decoraţiuni de brad din sticlă modelată şi pictată manual cu specific de Crăciun), cd-uri cu muzică pentru copii, cd-uri cu muzică de Crăciun şi clasică, jocuri de societate şi cărţi educative, ceramică italienească şi altele.

Program cultural concentrat pe tradiţii
Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu va fi deschisă sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 19.00, printr-un concert de colinde susţinut de către Corul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Pe toată perioada de desfăşurare a evenimentului, pe scena din Piaţa Mare vor urca atât artişti sibieni, cât şi din alte judeţe, iar spectacolele vor avea loc doar în zilele de weekend.

Programul cultural cuprinde şi spectacolul “Colind cu năbădăi”, susţinut de actori ai Teatrului Naţional “Radu Stanca”, Festivalul de Datini şi Obiceiuri al Complexului Naţional Muzeal Astra, dar şi reprezentaţii susţinute de elevi sibieni. Târgul de Crăciun din Sibiu va avea loc în perioada 27 noiembrie 2010 – 2 ianuarie 2011 şi va fi deschis zilnic, între orele 10.00- 21.00. Evenimentul este organizat de către Fundaţia AU-RO Austria Pro România şi cofinanţat de către Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite