Artiştii plastici români, promovaţi în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul este organizat de Compania Artejescal din Madrid
Evenimentul este organizat de Compania Artejescal din Madrid

Compania Artejescal din Madrid lansează joi, 25 noiembrie, la orele 19, la Centrul Cultural Habitus, „Poiectul de promovare a artiştilor plastici români în lume ARTEJESCAL“.

CITIŢI ŞI:

Ştefan Hruşcă aduce colindele la Sibiu

”Pentru totdeauna” rulează la cinemateca Astra Film

Mircea Baniciu concertează miercuri la Sibiu

Evenimentul de la Sibiu, realizat în colaborare cu Asociaţia Artgothica Sibiu, face parte din turneul din acest an al echipei madrilene prin oraşele din România.

Criticul de artă spaniol Antonio Calderón de Jesús împreună cu Compania Artejescal promovează arta şi artiştii plastici din mai multe ţări, la nivel internaţional. După realizarea unor proiecte care au inclus artişti din America Latină şi Iran, s-au axat în prezent pe promovarea artiştilor din România, urmând să promoveze arta est-europeană. Proiectul se concretizează într-o serie de filme documentare cu şi despre artiştii români, care urmează să fie distribuite în mediile artistice din mai multe ţări. Compania Artejescal întreţine relaţii cu piaţa internaţională de artă, participând la târgurile internaţionale organizate în scopul promovării valorilor culturale ale lumii.

„Proiectul România, început cu ceva timp în urmă, a condus până în prezent la realizarea unor emisiuni înregistrate în partea de est şi sud-est a României, în Bucovina, la Iaşi, Suceava, Bucureşti, Slobozia, Alexandria, Slatina, Craiova şi Ploieşti, urmând ca în prezent această iniţiativă să includă oraşele Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu“, a declarat George Smarandache, directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.


Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite