Aproape 1.300 de intervenţii în carosabil pentru reţele la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul anului 2010 societăţile deţinătoare de reţele au efectuat un număr total de 1.285 de intervenţii în carosabil. Din acestea, societatea de gaz a efectuat cele mai multe – 750 –, urmând Apă Canal cu 489 astfel de intervenţii şi Electrica cu 46 de acţiuni.

CITIŢI ŞI:

Centura ocolitoare va fi păzită de hoţi după recepţia lucrărilor

Gropile au apărut ca ciupercile după ploaie în oraş (FOTO)

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

„Am avut un an destul de dificil din acest punct de vedere, în oraş desfăşurându-se multe lucrări de modernizare care au presupus şi intervenţia la reţelele de utilităţi. Însă DPC a lucrat bine, într-un ritm susţinut şi a reuşit să refacă peste 80% din cele 1.285 de intervenţii care au afectat carosabilul.” a precizat primarul Iohannis.

DPC se apucă de lucrări când va fi cald
Lucrările de refacere a carosabilului afectat de intervenţii care nu au fost încă realizate vor fi efectuate imediat ce vremea se încălzeşte. DPC urmează să efectueze şi cele 242 de refaceri care nu au mai fost posibile anul trecut, acestea producându-se în lunile noiembrie şi decembrie. DPC va forma cinci echipe care vor executa lucrările de reparaţii la străzi.

La aceste aproximativ 1.300 de intervenţii se adaugă 162 de avize de săpătură solicitate de sibieni pentru diverse lucrări de construcţie care au afectat carosabilul sau trotuarele.

15,5 milioane lei pentru reparaţii

Pentru anul acesta din bugetul local a fost alocată suma de 15,5 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a străzilor, această sumă urmând să fie suplimentată în funcţie de necesităţi. „Acestor lucrări li se adaugă lucrările de modernizare a peste 14 străzi şi lucrările la reţeaua de apă şi canalizare pe o serie de străzi, lucrările pe care sperăm că le vom începe în cadrul PIDU în Oraşul de Jos şi o serie de alte lucrări de reconfigurare. Având în vedere toate acestea cred că este corect să afirmăm că 2011 va fi un an important pentru modernizarea infrastructurii Sibiului” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite