Anul universitar a fost deschis oficial la Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni s-a deschis anul universitar la Sibiu
Luni s-a deschis anul universitar la Sibiu

Ceremonia de deschidere a avut loc în sala Aula Magna a Universităţii „Lucian Blaga” din cadrul Bibliotecii universitare de pe strada Lucian Blaga din municipiu luni, 3 octombrie.

CITIŢI ŞI:

Cel mai vechi pălărier din Mărginimea Sibiului

Continental demarează lucrări de 40 de milioane de euro la Sibiu

Atac dur la adresa lui Răzvan Lucescu: „Habar nu are de fotbal. Îmi pare rău că gândeşte aşa”

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, alături de profesori şi studenţi ai facultăţilor sibiene. Au luat cuvântul rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Constantin Oprean, preşedintele ULBS, Werner Schaal, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, prefectul judeţului, Horaţiu Răcuciu, preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch şi decanul Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu”, Ioan Leş. A participat, de asemenea, şi secretarul ştiinţific al universităţii, Dorin Stoicescu.
Primarul Sibiului a vorbit în discursul său despre problema actuală a sistemului românesc de învăţământ: refomita.
„Am aflat, nu neaparat plăcut surprins, că avem o nouă clasificare a universităţilor. [...] Nu ştiu dacă această reformă va aduce mult dorita calitate în învăţământul românesc. Ştiu că dacă sistemul educaţinal suferă de ceva, suferă de reformită: fiecare ministru a făcut o reformă. Nu cred că o reformă odată la un an sau doi aduce schimbări. Sper ca dacă această reformă lasă urme, să fie în sens pozitiv”, a declarat Iohannis.

Deschiderea anului universitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO


Potrivit reprezentantului ULBS, Constantin Oprean, universitatea începe anul universitar ca unitate de învăţământ centrată pe educaţie şi cercetare, ocupând locul 18 în ierarhizarea universităţilor din România „o poziţie onorantă, dat fiind faptul că ULBS este o universitate de tip comprehensiv, cu foarte multe domenii de studiu”.
Studenţii au la dispoziţie 18 programe de licenţă nou acreditate/autorizate să funcţioneze şi 20 de programe de master nou acreditate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite