Angajaţii Muzeului „Astra“ din Sibiu au scăpat de disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi iniţial au fost anunţaţi că trebuie să restructureze 55 de posturi, o adresă primită din partea Ministerului Culturii în această săptămână arată că muzeul sibian nu se află pe lista instituţiilor de cultără care trebuie să facă disponibilizări, în acest moment.

CITIŢI ŞI

Doar doi angajaţi CJ Sibiu vor fi disponibilizaţi

Angajaţii Complexului Naţional Muzeal „Astra“ au scăpat de emoţii, cel puţin pentru o perioadă, întrucât instituţia nu trebuie să mai renunţe, momentan, la unii dintre angajaţi. „ Este un adevărat balamuc cu aceste reorganizări. Iniţial, am fost incluşi în restructurare şi trebuia să restructurăm 55 de posturi. Apoi, a venit o altă directivă, că trebuie restructurate doar 16 posturi, si acum, în urma unei corespondenţe primite de la Ministerul Culturii, nu mai facem parte din niciun fel de program de restructurare, pentru că, fiind muzeu naţional, se lucrează la nivelul Ministerului Culturii la un normativ care va prevede restructurarea instituţiilor naţionale.

Astfel, toată lumea rămâne, rămân aceleaşi state de plată, întrucât nu mai facem obiectulOrdonanţei 63“, a spus directorul instituţiei, Valeriu Olaru. Acesta a completat cp instituţia va rămâne, în continuare, în subordinea Consiliului Judeţean.

Muzeul sibian are în prezent 182 de angajaţi, ale căror salarii încep de la 500 de lei, pentru debutanţi şi ajung până la 3.500 de lei. 

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite