Ana Raluca Dumitriu vrea să convingă Sibiul să renunţe la E-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Raluca Dumitriu s-a mutat de curând în Sibiu, unde a deschis un magazin cu produse alimentare naturale. Iar de curând a demarat o campanie împotriva E-urilor din mâncare.

CITEŞTE ŞI:

Campanie împotriva E-urilor din alimente, la Sibiu

Primul magazin concept din Sibiu îşi deschide porţile

Ana Raluca Dumitriu a deschis de curând, alături de logodnicul ei, primul magazin concept din Sibiu. Un loc pe strada Târgul Vinului imaginat ca o casă primitoare, în culori calde, unde găseşti mulţi prieteni, mâncare bună, cărţi, muzică, prilejuri de discuţii, accesorii şi haine rafinate. A lăsat în spate Bucureştiul, viaţa agitată şi zumzetul unui oraş mare pentru Sibiu şi tihna vieţii de aici. A învăţat reţete noi, să se tocmească la piaţă pentru flori şi să muncească pentru propria afacere. După ce lucrurile au început să meargă, Raluca Dumitriu a venit cu o idee nouă şi unică în Sibiu. Săptămâna trecută a lansat campania „Lasă-te de E-uri”, o iniţiativă prin care vrea să convingă cât mai mulţi sibieni să renunţe la mâncărurile pline de aditivi şi coloranţi, oferind în schimb alternative sănătoase. „În ultimele două luni în magazin au intrat şi am cunoscut foarte mulţi oameni care nu aveau nicio cunoştiinţă legată de ingredientele aflate în produsele de zi cu zi. În ciuda aparenţelor, foarte puţină lume ştie că mezelurile care arată frumos în vitrina frigorifică sunt colorate să arate aşa. Sau foarte puţini oameni ştiu că pâinea naturală este compactă, nu pufoasă şi aspectuoasă de la afânători. Din acest motiv am decis să pornim această campanie”, spune Raluca.

E-urile crează dependenţă

Acţiunea are drept scop conştientizarea oamenilor în ceea ce priveşte pericolul consumului de alimente nesănătoase, industrializate şi prelucrate, fără valoare nutriţională şi cu un conţinut ridicat de aditivi alimentari. „Aditivii alimentari, cunoscuţi ca E-uri, dau faţa atractivă produselor din hipermarket. Se regăsesc în majoritatea alimentelor sub formă de coloranţi, conservanţi, îndulcitori, antioxidanţi, întăritori de gust şi aromă, agenţi de îngroşare, emulgatori. E-urile creează dependenţă, ne dezechilibrează nutriţional şi devitalizează organismul, ne încarcă de calorii goale. Un stil de viaţă sedentar, bazat pe consumul de alimente procesate duce inevitabil la boală. Kazza pledează pentru o alimentaţie sănătoasă şi un mod de viaţă echilibrat. Mâncatul trebuie să devină un act responsabil! De aceea, informarea cu privire la nutriţie, simpla citire a etichetelor alimentelor şi achiziţionarea doar a produselor sănătoase sunt obligatorii”, mai spune Raluca.

În şcoli şi licee

Următoarea fază a campaniei demarată de Raluca presupune distribuirea prin oraş a unor pliante şi foi informative cu conţinut şocant, în care să se arate clar care sunt ingredientele nocive din alimente şi ce efecte au ele asupra organismului. Mai departe, campania ar trebui să ajungă în şcoli şi licee, unde bucătari, nutriţionişti şi profesionişti în domeniu vor explica elevilor ce presupune o nutriţie sănătoasă.

Ce-i place:
Ralucăi îi place să iasă în oraş, să cunoască oameni noi şi să meargă la teatru. „O să încerc să văd cât mai multe spectacole ale teatrului din Sibiu şi să cunosc actorii despre care am auzit foarte multe lucruri pozitive”, spune Raluca.
Ce nu-i place:
Singura supărare a Ralucăi constă în faptul că nu are suficient timp liber pentru a face toate lucrurile pe care şi-le propune. „Sunt foarte supărată că până acum nu am reuşit să merg să văd spectacolul Faust”, mai spune eroina noastră.

Întrebări şi răspunsuri:
Câte reţete noi ai învăţat de când ai deschis băcănia?
Nu foarte multe, cred că sunt vreo 15 în total. De studiat am studiat mult mai multe însă pe acestea am ajuns să le stăpânesc destul de bine. Trebuie să îţi şi iasă o reţetă.

Cum te-ai acomodat cu Sibiul?

Acomodarea a fost uşoară, încă îmi place foarte mult oraşul. Îmi mai place faptul că sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am descoperit până acum şi pe care abia aştept să le descopăr. Pe de altă parte, nu pot să spun că nu imi lipsesc mulţi prieteni din Bucureşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite