Amenzi la terasele din municipiul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sibiu sunt amplasate 41 de terase pe domeniul public, care au adus bugetului local până la data de 15 iunie 2011 peste 249.000 lei. Suprafaţa ocupată de terase este de 1.860 metri pătraţi.

CITEŞTE ŞI:

Sala Transilvania a devenit sala crâşmelor

În zona centrului istoric sunt amplasate în prezent un număr de 35 de terase sezoniere, care au devenit deja parte din imaginea pieţelor centrale. Cele mai multe din teresele amplasate în zona centrului sunt şi anul acesta pe strada Nicolae Bălcescu -15. În Piaţa Mare sunt amplasate la ora actuală 8 terase, în Piaţa Mică 12 terase, iar restul de 6 terase pe alte străzi din Sibiu.
Pentru ca aceaste terase să aibă un aspect îngrijit şi să se încadreze în imaginea generală a unui centru istoric, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat împreună cu Poliţia Locală supraveghează desfăşurarea activităţii acestora.

Sancţiuni pentru terase

Începând cu luna martie 2011, când au fost amplasate primele terase, şi până în prezent, inspectorii serviciului amintit au aplicat 8 sancţiuni celor care au depăşit suprafaţa alocată (împiedicând astfel circulaţia pietonilor) şi celor care nu aveau mobilierul corespunzător. În plus, au fost emise o serie de somaţii (verbale sau scrise) cu privire la astfel de abateri, comercianţii înţelegând să se conformeze.

„Reamintim celor care doresc să amplaseze astfel de terase că au obligaţia ca mobilierul să fie din lemn sau fier forjat şi în concordanţă cu restul elementelor ce alcătuiesc terasa. Umbrelele care vor fi folosite trebuie să excludă culorile puternice în favoarea unora pastelate şi fără înscrisuri stridente. Amplasamentul terasei va fi demarcat cu aranjamente florale, deţinătorul terasei fiind obligat să le întreţină în mod corespunzător”, spune primarul Klaus Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite