Ambulatoriu de 7,5 milioane de lei la Spitalul Judeţean din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul pentru roiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului numărul 1 al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu”, a fost semnat în urmă cu câteva ore la sediul Consilului Judeţean Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Protest în faţa Casei de Pensii din Sibiu

Demonstraţii în Germania ale Cavalerilor Cetăţii Roşii din Sibiu

Instituţia sanitară sibiană va beneficia de finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare totală de peste 7,5 milioane lei, prin Programul Operaţional Regional, din care suma nerambursabilă este de aproape 6 milioane lei. Proiectul prevede dezvoltarea sistemului public de sănătate în judeţul Sibiu, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor medicale. „Judeţul Sibiu a atras fonduri importante în infrastructura rutieră, dar nu a lăsat pe ultimul plan nici domeniul social. Modernizarea şi dotarea ambulatoriului numărul 1 al Spitalului Judeţean se va finaliza după 33 de luni, prin realizarea a 14 noi cabinete medicale şi prin achiziţionarea a 16 echipamente noi”, a explicat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Creşte numărul de angajaţi

Beneficiarul proiectului a estimat că vor creşte atât numărul consultaţiilor de specialitate din unitate, cât şi numărul de personal angajat în instituţie, cu circa 10 la sută. „Este de aşteptat ca începând cu trimestrul I din 2013, în cadrul acestui ambulatoriu vor fi consultaţi anual peste 125.000 de pacienţi, iar cifra personalului va ajunge la 183”, a explicat şi Martin Bottesch, preşedinte al Consiliului Judeţean. Finanţarea va fi acordată în cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Programului Operaţional Regional.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite