Alternativă: angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au venit la serviciu pe jos sau cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii ARPM Sibiu au venit la serviciu pe jos sau cu bicicleta
Angajaţii ARPM Sibiu au venit la serviciu pe jos sau cu bicicleta

Aceştia s-au încadrat, astfel, în seria acţiunilor cuprinse în „Săptămâna mobilităţii europene”. Angajaţii instituţiei au ales să vină la serviciu pe jos sau cu bicicleta şi nu cu maşina sau cu autobuzul.

CITIŢI ŞI:

CibinFEST a amenajat un parc de distracţii de 17.000 metri pătraţi la Sibiu

O sibiancă reprezintă România la Miss Motors Internaţional 2011 FOTO

La nivel european, perioada 16-22 septembrie marchează Săptămâna mobilităţii europene, perioadă în care oamenii sunt îndemnaţi să lase maşina în garaj şi să pornească spre serviciu pe jos sau cu bicicleta. Evenimentul a fost marcat la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu (ARPMS).
„Astăzi este ziua în care trebuie să circulăm pe jos. Ca şi acţiune, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului a subscris acestei activităţi. Avem angajaţi din acestă instituţie care astăzi au venit pe jos sau cu bicicletele la muncă. Nu toată lumea, pentru  că nu toţi au posibilitatea, dar eu zic că este un gest şi asta contează foarte mult”, a declarat directorul ARPMS, Daniela Stoica.
Deşi recunoaşte că obişnuieşte să vină în fiecare dimineaţă la serviciu cu maşina, directorul Agenţiei Reginale pentru Protecţia Mediului Sibiu (ARPMS), Daniela Stoica, a optat joi pentru o ţinută lejeră şi a pornit pe jos spre locul de muncă. „Vin cu maşina de obicei, astăzi am venit pe jos. Am venit din Ştrand. E o variantă care ar trebui să o îmbrăţişez în fiecare zi”, a declarat Daniela Stoisa, recunoscând, în acelaşi timp că „probabil mă va însemna pe mai departe să aleg câteva zile în care să vin pe jos sau cu bicicleta”.
O altă angajată a instituţiei a ales să îmbine utilul cu plăcutul şi a pornit de dimineaţă spre serviciu pe bicicletă. „Cam un kilometru am venit cu bicicleta. De obicei vin cu maşina, dar ca şi gest, am optat pentru bicicletă astăzi. A fost bine, e un sport pe care îl practic cu plăcere, obişnuiesc să mai merg cu bicicleta”, a spus Ioana Şipot, economist la  Departamentul Buget Finanţe al Agenţiei.

Angajaţii ARPM Sibiu se vor implica şi în proiectul Let's do it România!. Aceştia vor face parte din echipa locală de curăţenie. Evenimentul va avea loc la Sibiu sâmbătă, 24 septembrie 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite