Alte patru cazuri de hepatită A, confirmate la Caşolţ, în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focarul de hepatită A  din satul sibian este monitorizat cu atenţie de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce alte patru cazuri au fost confirmate în rândul copiilor din comunitate.

CITIŢI ŞI

Focar de hepatită A la Caşolţ, în judeţul Sibiu

Potrivit reprezentanţilor DSP, focarul de hepatită acută virală de tip A din satul Caşolţ avea, în prima săptămână a anului, cinci cazuri confirmate serologic şi alte opt suspiciuni de îmbolnăvire.

Dintre acestea, în urma efectuării examinărilor serologice s-au confirmat încă patru cazuri pozitive. „Acestea sunt reprezentate de copii preşcolari, doi dintre ei fiind contacţi de familie, iar ceilalţi doi fiind contacţi de joacă cu cazuri confirmate. Astfel, avem un total de 9 cazuri confirmate şi 4 suspiciuni, aflate încă în investigaţii“, precizează Simona Berariu, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

Îmbucurător este însă că, în ultimele zile, nu s-a mai înregistrat nici un caz suspect, însă reprezentanţii DSP şi autorităţile locale continuă precedurile de supraveghere a focarului. Printre măsurile luate se numără dezinfecţia curentă în unităţile de învăţământ, monitorizarea calităţii apei şi măsuri de informare-educare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite