Focar de hepatită A la Caşolţ, în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci copii din Caşolţ au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip Aşi alţi opt sunt în curs de investigaţie. Reprezentanţii DSP au vaccinat colegii copiilor bolnavi.

Direcţia de Sănptate Publică a Judeţului Sibiu (DSP SIBIU) a intervenit în acest focar încă de la debut, în colaborare cu medicii de familie din localitate, instituind măsurile antiepidemice curente, menite să împiedice extinderea focarului.

În plus, s-a efectuat vaccinarea a 72 copii şi 3 cadre didactice. În ciuda acestor măsuri, au apărut alte câteva noi cazuri de îmbolnăvire. În ultima săptămână s-au prezentat la Secţia de boli infecţioase copii 4 suspiciuni de îmbolnăvire, iar în cursul acestei săptămâni au fost îndrumaţi către serviciile de specialitate din Sibiu, alţi 3 copii şi un cadru didactic, în total 8 cazuri, aflate în curs de investigaţie.  

„Facem precizarea că nu se pune problema unei epidemii hidrice, cauza principală a focarului fiind lipsa unor deprinderi igienice adecvate, atât la nivel individual, cât şi comunitar“, susţin reprezentanţii DSP Sibiu, într-un comunicat de presă.

DSP continuă seria de măsuri specifice, şi anume:
- monitorizează triajul efectuat de către medicii de familie, în colaborare cu mediatorul sanitar, prin examen clinic şi de urină, la toţi contacţii de familie şi din colectivitate (săptămânal);
- supraveghează dezinfecţia curentă în unităţile de învăţământ locale;
- catagrafiază contacţii de familie, în vederea efectuării unei noi serii de vaccinări;
- continuă monitorizarea calităţii apei;
- intensifică măsurile de informare-educare a părinţilor, prin întâlniri cu aceştia şi difuzarea de materiale informative despre hepatita A şi igienă (spălatul pe mâini).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite