Alexandru Traian Malaicu a renunţat la medicină pentru scena sibiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Traian Malaicu este un tânăr student la actorie în Sibiu, care pentru a veni pe plaiurile noastre a renunţat la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Nu regretă nicio clipă alegerea făcută, încă de pe băncile facultăţii fiind un actor premiat.

CITEŞTE ŞI:

Viitorul june-prim al scenei sibiene

Alexandru Traian Malaicu a venit pentru a studia actoria în Sibiu mai mult dintr-o întâmplare, hotărându-se să pornească pe acest drum în viaţa cu doar o săptămână şi ceva înainte de susţine examenul de admitere la Facultatea de Mediciană din Cluj-Napoca. Nu s-a aruncat chiar cu capul înainte, încă diin timpul liceului Alexandru făcând parte dintr-o trupă de teatru. „Eu m-am născut în localitatea Brodina din judeţul Suceava, de unde este tatăl meu. Am stat doi ani acolo apoi m-am mutat în Bistriţa. La Sibiu am ajuns în căutatea facultăţii. A fost o conjuctură foarte ciudată. Eu am vrut mai întâi să urmez cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, aflându-mă deja la un liceu de profil, cel de bio-chimie. Când am ajuns la Sibiu m-am hotărât, cu doar o săptămână înainte de examenul de la Cluj-Napoca, să rămân aici şi să dau la actorie. Aveam şi o oarecare experienţă în acest domeniu, în liceu făcând parte din trupa de teatru amator – Corint - condusă de doamna profesoară de limba şi literatura română, Camelia Toma, ea îndrumându-mă către actorie”, spune Alexandru.

Îi place Sibiul

Alexandru Traian Malaicu se simte foarte bine în prezent în Sibiu şi a trecut destul de repede peste perioada de acomodare. „Nu aveam aşteptări prea mari, de niciun fel, nu pot să spun că mă aşteptam la ceva anume de la Sibiu. Ştiam că este un oraş frumos şi liniştit şi exact aşa l-am găsit. Încă mă mai impresionează arhitectura lui, casele, centrul istoric, Piaţa Mare. Tot timpul am senzaţia că văd mici bucăţele din orăşele din Austria sau Germania”, spune cu mândrie Alexandru.

Premiat la Tîrgu Mureş

Anul trecut, pentru prima dată doi studenţi ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu -  Facultatea de Litere şi Arte - Masterat „Arta intrepretării caracterelor dramatice” au participat la Festivalul Naţional de Satiră şi Umor Tîrgu Mureş, festival de la care s-au întors cu două premii. Alexandru Traian Malaicu este unul dintre cei doi studenţi, el obţinând premiul al II-lea. „Nu aveam niciun fel de aşteptare de la acest festival, fiind prima mea participare la un eveniment de acest gen. M-a impresionat în primul rând publicul, care a fost foarte numeros, sala fiind ticsită de spectatori. Mi-a mai plăcut că au râs la momentele noastre artistice, chiar dacă am arătat un altfel de umor decât colegii noştri care au urcat pe scenă. De fapt, chiar mi-a lăsat un gust amar umorul vulgar prezentat acolo şi apreciat într-o oarecare măsură”, povesteşte Alexandru Traian Malaicu.

Viitorul pe scena sibiană

Alexandru Traian Malaicu îşi vede viitorul apropiat pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, acolo unde poate fi văzut deja în unele spectacole. De asemenea, Alexandru se implică şi într-un proiect personal legat de o trupă de teatru de improvizaţie care să joace în cafenelele şi localurile sibiene.

Ce-i place:
“Îmi place viaţa de cămin şi îmi plac colegii mei de cămin alături de care mă simt ca într-o familie. Ei mă detensionează dar mă şi ajută”, spuen Alexandru Traian Malaicu.

Ce nu-i place:
“Nu-mi place faptul că în Sibiu există încă prea puţine cafenele care promovează teatrul de cafenea şi teatrul underground. Am putea face mult mai mult”, spune Alexandru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite