Alexandra Dragomir este singura elevă din Sibiu care a luat zece la Bac(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolventă a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“, Alexandra Dragomir spune că îşi doreşte să devină profesoară

CITIŢI ŞI

Codruţa Păunescu îi ajută pe micuţii din Sibiu să desopere bucuriile copilăriei

Angelica Butănescu: „Visam de când eram micuţă să devin medic“

Alexandra Dragomir este o tânără foarte veselă, încrezătoare în propriile puteri şi ambiţioasă. Este singura din tot judeţul care a reuşit să obţină 10 pe linie la examenul de bacalaureat si spune că acest lucru a bucurat-o enorm. „ Nu mi-a venit să cred când am văzut nota. Mă aşteptam să fie una mare, dar nu credeam că voi lua chiar 10. Iniţial, am crezut că nu am văzut bine şi am pus-o şi pe sora mea să se mai uite o dată. Am fost foarte fericită“, povesteşte tânăra.

Aceasta spune că rezultatul excelent se datorează, în principal, învăţării continue, dar şi părinţilor şi mediului de la şcoală. „ Am învăţat pe toată perioada liceului, iar în ultimele luni doar mi-am recuperat materia. M-a ajutat foarte mult şi mediul, am fost într-o clasă foarte bună, în care niciun elev nu a terminat cu medie sub 9 clasa a XII-a şi ne-am impulsionat unul pe celălalt. Profesorii, în plus, ne-au sprijinit întotdeuna şi şi-au dat interesul pentru ca noi să nu asimilăm doar cunoştinţele de bază, ci să învăţăm şi alte lucruri, extrem de utile pentru formarea noastră“, explică Alexandra.

A terminat liceul cu 9,87
Chiar dacă a luat nota maximă la Bac, Alexandra nu a luat premiul I în timpul liceului. Cu media 9,96, a obţinut doar premiul al II-lea în clasa a XII, alte trei colege care au terminat cu 10, obţinând premiul I. Alexandra a terminat liceul cu media finală 9,87 şi se declară foarte mulţumită de rezultatele de până acum. Tânăra este extrem de ambiţioasă consideră că, în viaţă, este nevoie de foarte multă muncă pentru a obţine ceea ce vrei. „ Chiar dacă ai noroc, tot trebuie să înveţi. Pentru că atunci când te bazezi pe cunoştinţe solide, norocul ţi-l faci cu mâna ta“, adaugă aceasta.

Facultatea, o alegere pentru un viitor frumos
Alexandra a susţinut cele trei probe scrise ale Bac-ului la română, matematică şi biologie. Se declară pasioantă de limbile străine şi, chiar dacă iniţial şi-ar fi dorit să urmeze Facultatea de Litere, spune că s-a răzgândit tocmai pentru că aceasta nu îi oferea foarte multe şanse în viitor. Nici străinătatea, pe care o vedea ca o alternativă în trecut, nu o mai atrage pe tânără pentru că, spune ea, atunci când înveţi, te poţi realiza şi în ţară. „  M-am sfătuit şi cu profesorii şi cu părinţii şi aşa mi-am dat seama că nu e chiar uşor să faci ceea ce îţi place. Aşa m-am hotărât că este mai bine să dau la Facultatea de Ştiinţe, la specializarea matematică-informatică., pentru că este o specializare care îmi dă mai multe şanse de viitor. Poate, peste 10-20 de ani o să devin profesoară, pentru că asta mi-ar plăcea, însă aştept să văd cum evoluează lucrurile“, a completat tânăra.
Pentru că a scăpat de examene, Alexandra se pregăteşte să plece într-o binemeritată vacanţă la mare şi îşi propune să îşi petreacă cât mai mult timp cu prietenii, până când va trece la statutul de studentă.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să citesc, să mă uit la filme, să înot, să ies cu prietenii şi să mă uit la tenis. Roger Federer este preferatul meu şi mă uit la meciurile lui de fiecare dată când am ocazia“, spune Alexandra
Ce nu-i place
„Nu îmi place să nu am ce face, nu îmi place să mă plictisesc. Şi nu-mi place nici să mi se spună ce trebuie să fac“, a completat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Ce sfat ai pentru elevii care vor să aibă rezultate bune?
Să muncească, şi să muncească din timp. Nu sunt suficiente câteva zile de pregătire înaintea examenelor, atunci când vrei să ai rezultate foarte bune.
Care au fost materiile preferate în liceu şi care nu ţi-au plăcut?
Germana şi engleza, pe care acum le consider un hobby, au fost materiile preferate. Cât despre ce nu mi-a plăcut, în clasa a IX-a nu îmi plăcea fizica, dar după ce am început să o înţeleg, nu am mai avut probleme.
Ce părere ai despre învăţământul din România?
Cred că nu se mai face şcoală ca înainte. Elevii nu mai învaţă la fel de mult şi automat că nici profesorii nu-şi mai dau interesul.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite