Codruţa Păunescu îi ajută pe micuţii din Sibiu să desopere bucuriile copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţa Păunescu lucrează ca profesor de sprijin la Gura Râului şi în paralel a deschis deschis un Club pentru copii, din dorinţa de a oferi prichindeilor cât mai multe alternative de petrecere a timpului liber

Deşi are doar 25 de ani, Codruţa Păunescu se poate considera o persoană împlinită. Este extrem de încrezătoare în propriile puteri, iar asta a ajutat-o să realizeze tot ce şi-a propus până acum.

Codruţa spune că iubeşte foarte mult copiii şi întotdeauna şi-a dorit să lucreze cu aceştia. A terminat Liceul Pedagogic din Sibiu, după care s-a înscris la Facultatea de Psihopedagogie din Cluj şi imediat după ce a terminat s-a angajat în învăţământ. Nu la catedră însă, ci ca profesor de sprijin pentru copiii cu cerinţe speciale din Gura Râului. Are o meserie destul de dificilă, care implică un efort considerabil, dar spune că satisfacţie pe care i-o aduce munca sa este mai presus de orice „ La început, mi-am şi dorit să fiu la catedră, însă acum nu aş mai schimba ceea ce fac. Este foarte plăcut să lucrezi cu copiii despre care oamenii cred că nu au şanse la o viaţă normală şi să vezi că aceştia evoluează de la o zi la alta“, spune tânăra.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate
Fie că este vorba despre copii cu deficienţe intelectuale, probleme logopedice sau elevi care provin din medii sociale defavorizate, Codruţa lucrează în paralele cu profesorul de la clasă, aducând lecţia la nivelul copiilor de care se ocupă. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, spune aceasta. „ Mai întâi, copiii capătă încredere în ei înşişi, apoi sunt acceptaţi de colegi, ies la tablă, culminând cu faptul că la sfârşitul clasei a IV-a aceştia  reuşesc să obţină deprinderile de care au nevoie în viaţă- să scrie, să citească şi să relaţioneze cu ceilalţi“, a adăugat profesoara.

Are propriul club pentru copii
Tot din dragoste pentru copii, Codruţa s-a decis, în urmă cu câteva luni, să inaugureze un Club pentru copiii din Sibiu, încercând astfel să le arate celor mici că există şi altceva în afară de televizor şi calculator. Este doar la început, dar speră că plăcerea pe care o pune în ceea ce face să o ajute swă ajungă la rezultatele aşteptate şi pe acest plan. „ Ideea unui astfel de club mi-a venit încă din timpul facultăţii, când am văzut că orice copil întrebam ce a mai făcut, răspunsul lui era că s-a uitat la televizor ori s-a jucat la calculator. Aşa m-am hotărât să fac acest club, care oferă copiilor posibilitatea de a învăţa şi altceva“, completează aceatsa. La „Minny Winny“, clubul Codruţei, prichindeii îşi pot petrece vacanţa sau după-amiezele, îmbinând educaţia cu distracţia. „ Majoritatea activităţilor educaţive se fac sub formă de joc, pentru ca cei mici să nu se plicitsească, avem lecţii de balet, de karate, de dans, limbi străine sau ateliere de creaţie. Eu mă ocup doar de pictură şi creaţie, pentru celelalte colaborez cu instructori specializaţi“, explică Codruţa. Mai mult, părinţii care vor să le ofere copiilor lor cea mai frumoasă petrecere, vor găsi la Clubul „Minny Winny“ atât cea mai potrivită locaţie, cât şi animatori care vor da culoare evenimentelor. 


Întrebări şi răspunsuri
De ce nu eşti de acord cu televizorul şi calculatorul?

Pentru că amblele suntfoarte dăunătoare pentru cei copii. Ar trebui selectat cu atenţie ceea ce au voie să urmărească şi ceea ce nu au voie, însă acest lucru nu se mai poate realiza când micuţul rămâne singur, cu telecomanda în mână. Am văzut foarte mulţi copii obraznici sau agresivi, pentru că aşa au văzut ei la desenele animate.
Cum te împarţi între serviciu şi club?
Acum este vacanţă şi am tot timpul pentru club. În timpul şcolii însă, merg dimineaţa la serviciu, iar după 12 vin la club. La început a fost mai greu cu naveta, dar acum m-am obişnuit.
Dacă ai putea să o iei de la îneput, ce ai alege?
Cu siguranţă, acelaşi lucru, pentru c îmi place foarte mult ceea ce fac.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult florile şi în special cele de ghiveci, îmi place natura şi muzica“, spune Codruţa Păunescu.

Ce nu-i place

Nu îmi place că lumea este tot mai egoistă, tot mai agresivă, că oamenii nu mai ştiu să comunice şi să relaţioneze“, a completat tânăra.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite