Aeroportul şi-a tras autobuz de 2,1 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta va ajunge la Sibiu până la finele lunii în curs şi a fost cumpărat în 48 de rate. Firma care livrează autobuzul este una „de-a casei” pentru aeroport, câştigând alte trei licitaţii anul trecut.

CITIŢI ŞI:

Primăria şi CJ Sibiu cumpără maşini noi de 547.000 de lei

Aeroportul Sibiu rămâne fără curse în detrimentul Clujului şi Mureşului

CJ-ul a dat în judecată firmele care au lucrat la Aeroport şi vrea şi daune de interese

Deşi a fost la un pas să rămână fără pistă de aterizare pentru avioane, aeroportul Internaţional Sibiu îşi cumpără un autobuz de platformă, de tipul celor utilizate pe aeroporturi şi nu orice model. Instituţia aflată în administrarea Consilului Judeţean a decis să cheltuie numai puţin de 2,1 milioane lei cheltuie aeroportul pentru a cumpăra un autobuz care se va folosi la transportul pasagerilor la şi de la aeronava către şi dinspre terminalul de pasageri.

Acesta va fi achiziţionat în rate care de plătesc într-un termen de 50 de luni. Interesant că din cele 48 de rate, prima rată va avea o valoare de aproape 800.000 de lei, restul de bani urmând să fie achitaţi în 47 de rate egale. Cel care a fost achiziţionat la Sibiu, va ajunge în curtea acestuia chiar în această lună.

„Autobuzul de platformă trebuie să sosească, conform contractului, până cel târziu în data de 30 aprilie. Este vorba de un autobuz de platformă de tipul celor utilizate pe aeroporturi, marca Cobus”, a explicat Iuliana Opriţă, purtător de cuvânt al obiectivului aflat la ieşirea din Sibiu spre Sebeş.

Mai scump decât la alţii
Autobuzul cumpărat de către cei de la Aeroportul Internaţional Sibiu este cu mult mai scumă decât acelaşi tip de autobuz achiziţionat de alte aerogări din România. Cel mai bun exemplu este dat cei de la Aeroportul Transilvania din Tg Mureş care au achiziţionat două astfel de autobuze la preţuri mult mai mici. Primul a costat aproximativ 168.000 de lei, iar cel de al doilea, mai mare a costat aproximativ 240.000 de euro.

Licitaţie adjudecată de braşoveni
Licitaţia făcută de aeroport a dus şi la apariţia unei contestaţii depusă de firma SC Saero SRL, o firmă producătoare de echipamente aeroportuare ce a furnizat în urmă cu câţiva ani un astfel de autobus, marca Neoplan. La reluarea acesteia câştigătoare a fost desemnată Baumann Airport Technik S.R.L. din Braşov, o firmă care a mai câştigat astfel de licitaţii la aeroport în ultimii ani.

Interesant este că firma cu pricina a mai câştigat şi alte licitaţii în trecut, pentru aerportul din Sibiu. Administratorul acesteia Răducu Adrian Onose a fost foarte iritat când reporterii Adevărul de Seară au cerut detalii despre licitaţie.

„Nu avem nimic de spus sau de declarat. Nu ne mai sunaţi” a spus acesta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite