DEZAMĂGITOR - Aeroportul Sibiu rămâne fără curse în detrimentul Clujului şi Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Charterele către Antalya sunt singurele curse estivale din acest an de pe aeroportul din Sibiu. Nici măcar o companie aeriană care operează curse din Sibiu nu a introdus destinaţii noi pentru această vară.

CITIŢI ŞI:

Avioanele aterizează pe ceaţă din nou la Sibiu

CJ-ul a dat în judecată firmele care au lucrat la Aeroport şi vrea şi daune de interese

Record de pasageri la aeroportul din Sibiu

Adevărul de Seară a aflat situaţia oficială a zborurilor care se vor efectua în perioada estivală de pe aeroportul devenit recent internaţional. Practic pentru această vară nu a apărut nici măcar o nouă destinaţie faţă de anul trecut. Ba mai mult numărul destinaţiilor către care se zboară din Sibiu se poate contabiliza pe degetele de la o mână.

Astfel curse regulate sunt cele alte Tarom către Munchen, Lufthansa tot către Munchen, Austrian Airlines către Viena şi Blue Air către Madrid şi Stuttgart. La acestea se mai adaugă două chartere săptămânale către Antalya, dispărând şi în acest caz din peisaj cursa charter către Grecia.

Situaţia este dezamăgitoare în condiţiile în care au eşuat şi tratativele cu o companie din Israel pentru zboruri către Tel Aviv, iar cei de la Wizzair au anunţat că au preferat să deschidă la Târgu Mureş o bază aeriană cu zboruri low-cost către Roma, Londra, Paris, Madrid, Bergamo, Dortmund şi Barcelona. Interesant este şi faptul că banca la care se pot achita bilete de avion pentru această companie are zilnic zeci de clienţi din Sibiu

CJ-ul vrea explicaţii
Cei din Consiliul Judeţean, insituţie care a investit zeci de milioane de euro în acest obiectiv au aflat de la reporterul ADS de situaţia de la aeroport. Conducerea CJ-ului s-a revoltat şi spune că va face o analiză la activitatea de la aeroport din acest punct de vedere.

„Trebuie schimbat ceva. Pierderea de curse şi de teren în faţa aeroporturilor din zonă nu e deloc un lucru bun. Noi am investit bani mulţi acolo şi trebuie să şi funcţioneze aşa cum trebuie aeroportul. O să ridicăm problema şi vrem şi noi explicaţii de la conducerea aeroportului” a spus Ioan Banciu, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite