Aeroportul din Sibiu a primit oficial certificat Internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul este al treilea aeroport din ţară care obţine acest statul de aeroport internaţional, după Cluj şi Henri Conadă.

CITIŢI ŞI;

Reparaţiile la pista Aeroportului Sibiu încep abia în noiembrie

VIDEO - Fuge terenul de sub pista aeroportului de 60.000.000 de euro din Sibiu (FOTO)

Aeroportul din Sibiu ia microbuz de 140.000 de lei pentru piloţii de avioane

Într-o perioadă în care aeroportul din Sibiu iese în evidenţă prin multitudinea de probleme la pista de aterizare şi decolare, la capătul căreia terenul a luat-o la vale în urmă cu câteva săptămâni, a sosit şi o veste bună din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Un ordin al ministrului a conferit aerogării sibiene statutul de aeroport internaţional. Ordinul 707/2010 a fost făcut public în 23 septembrie, iar actul a ajuns şi la Consilul Judeţean. „Suntem practic al treilea aeroport din ţară care dobândeşte acest statut extrem de important pentru activitatea viitoare a obiectivului aflat în administrarea noastră”, a explicat Martin Bottesch, preşedinte al CJ Sibiu. Conform unei Hotărâri de Guvern din anul 2009, aeroporturile se clasifică în aeroporturi internaţionale, aeroporturi deschise traficului internaţional aşa cum era până acum Sibiul şi aeroporturi interne.

Avantaj important
Dacă la prima vedere acordarea acestui statut nu pare impresionantă, conducerea aeroportului a explicat de ce este un pas extrem de semnificativ pentru Sibiu. Odată cu intrarea României în spaţiul Schengen, ce se va produce anul viitor, se vor putea opera zboruri în acest spaţiu doar de pe aeroporturi internaţionale.

„Practic se poate zbura în spaţiul Schengen fără restricţii, iar zborurile în acest spaţiu vor fi considerate curse interne”, a explicat Augustin Sava, director al aeroportului Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite