Reparaţiile la pista Aeroportului Sibiu încep abia în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza oficială pentru determinarea cauzelor alunecărilor de teren va dura cel puţin 45 de zile. CJ-ul are de gând să ceară despăgubiri celor vinovaţi de avariile produse la Aeroportul Sibiu.

CITIŢI ŞI

VIDEO - Fuge terenul de sub pista aeroportului de 60.000.000 de euro din Sibiu (FOTO)

Aeroportul din Sibiu ia microbuz de 140.000 de lei pentru piloţii de avioane

Cel mai modern aeroport din Ardeal, cel din Sibiu, care a înghiţit din vistieria bugetului judeţului, dar şi din cel al municipiului Sibiu, zeci de milioane de euro, rămâne să funcţioneze în continuare cu mari probleme la pista de decolare-aterizare. Din păcate Consiliul Judeţean Sibiu nu a reuşit nici până la această dată să găsească soluţia cea mai rapidă pentru începerea lucrărilor la capătul pistei, acolo unde pământul a luat-o la vale din cauza alunecărilor din urmă cu mai bine de 3 săptămâni şi a deteriorat şi sistemul de ghidare a avioanelor pe timp de ceaţă. Adevărul de Seară a aflat în exclusivitate că cei de la Consiliul Judeţean Sibiu au început de luni o negociere directă pentru desemnarea expertului independent care va face expertiza pentru determinarea cauzei exacte a alunecărilor de teren. ”În funcţie de cum vor decurge negocierile este foarte posibil ca până la finele săptămânii în curs să avem desemnat oficial un expert care să facă cercetările necesare în zona în care au avut loc alunecările de teren”, a explicat Ioan Banciu, vicepreşedinte la CJ Sibiu.

Blocaţi de expertiză
Aceiaşi sursă a explicat şi că până la finalizarea dosarului care să prezinte apoi cauzele alunecărilor de teren, nu vor putea fi efectuate nici un fel de lucrări la capătul pistei, pentru remedierea problemelor şi repunerea în funcţiune a instalaţiei care ajută avioanele să aterizeze pe timp de ceaţă. ”Nu putem face nimic pentru că această expertiză îşi va prezenta concluziile abia după cel puţin 45 de zile. Până atunci nimeni nu va intra să facă lucrări în zona afectată. Probabil că la finele lui octombrie sau începutul lui noiembrie vor fi făcute intervenţii capitale” a mai explicat Ioan Banciu

Lucrări de întreţinere
Totuşi pentru ca lucrurile să nu se agraveze şi pista să se avarieze şi mai tare, Consiliul Judeţean a decis că se vor începe la finele săptămânii în curs, lucrări de urgenţă la malurile din apropierea zonei afectate. Vom consolida acele zone din apropiere de locul în care au avut loc alunecările de teren, pentru ca acestea să nu mai continue” a declarat vicepreşedintele CJ-ului.

Vor despăgubiri
După ce va fi semnat contractul pentru lucrările de reparaţii la Aeroport, Consiliul Judeţean va demara procedurile de recuperare a cheltuielilor de pe urma vinovaţilor. ”Deocamdată suportă Consiliul Judeţean reparaţiile şi apoi vom recupera banii de la vinovaţi. Normal că vrem şi despăgubiri pentru că suntem supăraţi de cele întâmplate” a concluzionat Ioan Banciu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite