Adrian Şanta mai rămâne manager cel puţin trei luni, la spitalul din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu, medicul Adrian Şanta, a fost refuzată de către Consiliul Judeţean, iar managerul a decis să mai rămână câteva luni la cârma instituţiei.

CITIŢI ŞI

Managerul spitalului judeţean Sibiu vrea să demisioneze

Managerul Spitalului linic Judeţean Sibiu, medicul Adrian Şanta, a decis luna trecută să se retragă de la cârma unităţii spitaliceşti, în urma mai multor nereguli descoperite, dar şi datorită unor divergenţe pe care le-a avut cu personalul din subordine.

De departe, „cireaşa de pe tort“ a fost rezultatul unui audit intern comandat de manager. Aşa urma să afle Şanta că unul dintre controversatele contracte pe care spitalul le are încheiate cu Universal Construct Market, firma fostului prefect de Sibiu, Constantin Trihenea. Aici se pare că s-a strecurat o „greşeală de calcul“ iar preţul plătit de spitalul firmei, pentru materiale de construcţii, a fost cu 14 procente mai mare, decât maximul admis, conform legii.

„Comisia de evaluare a ofertelor nu a observat că între valoarea maximă estimată şi valoarea ofertei depuse există o diferenţă de 52.938,52 de lei. Conform art.nr.36 din HG nr. 925/2006, o ofertă este inacceptabilă în cazul în care este cu mai mult de 10% mai mare decât valoarea estimată“, se arartă în actul întocmit unterior auditului intern efectuat. Cu alte cuvinte, contractul care prevedea furnizarea unor materiale de construcţii de către această firmă, către spital este ilegal şi va fi reziliat.

Nemulţumiri în relaţia cu personalul

Şanta a mai susţinut că şi atitudinea unor angajaţi ai spitalului l-a determinat luna trecută să îşi depună mandatul. „M-a deranjat mânjirea cu noroi, faptul că se iese în presă cu minciuni“, spune Şanta referinduse la medicul Ioan Baier, şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, care a afirmat de curând că unitatea spitalicească se confruntă cu o criză de materiale sanitare.

Adrian Şanta spune că şi-a dat un termen, între 3 şi 6 luni, după care va decide dacă va mai rămâne sau nu în fruntea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite