Actorii sibieni joacă mâine la Pecs, Capitala Culturală Europeană din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentarea piesei „ Prah/Tatăl“ în Capitala Culturală Europeană din 2010 reprezintă cel mai important turneu din acest an al secţiei germane, din cadrul Teatrului Naţional „ Radu Stanca“

CITIŢI ŞI

Actorii de la Teatrul Radu Stanca din Sibiu au „redus“ spectacolele cu 25%

Potrivit reprezentanţilor teatrului sibian, piesa care va fi prezentată în Ungaria este o îmbinare de două spectacole, după textul „Prah sau Anatomia unei temeri“, de Spiro György şi „Tatăl sau Anatomia unei crime“, de Csaba Miko.

„Prima este o piesă cu două personaje, în care se povesteşte cum un cuplu mai în vârstă, undeva în provincie, câştigă la loto, iar cea de-a doua are ca element central o crimă ce a avut loc într-o familie şi prezintă modele de depăşire a unei situații emoționale aproape imposibilă“, explică reprezentanţii teatrului.

Producţia de la Sibiu poartă semnătura regizorului german Brigitte Drodtloff şi a scenografului român Alin Gavrilă, având în distribuţie pe Renate Müller- Nica, Franz Kattesch, Johanna Adam, Ali Deac şi Wolfgang Kandler.

Reprezentaţia spectacolului va avea loc mâine, de la ora 18.00, la Deutsche Bühne Ungarn, din Szekszard. Spectacolul se va juca în limba germană, cu traducere simultană la căşti în limba maghiară. Evenimentul are loc în cadrul proiectului "Teatru maghiar în limbi străine", din cadrul programului oficial Pecs- Capitală Culturală Europeană 2010.

Durata aproximativă a spectacolului este de 90 minute. Premiera spectacolului realizat de secţia germană a avut loc în 11 septembrie, la München, Germania, în cadrul Zilelor Culturale Româneşti

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite