A reapărut râia în şcolile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurile de copii cu râie au reapărut în şcolile din judeţul Sibiu. Dacă anul trecut la triajul epidemiologic nu a fost găsit niciun copil cu scabie, în acest an medicii au depistat cinci cazuri, două dintre ele în municipiul Sibiu, la şcoala numărul 23 şi la şcoala 13.

CITIŢI ŞI:

Dezastru în școlile și grădinițele din nordul județului GALERIE FOTO

Zeci de şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar fără autorizaţii sanitare

Directorul şcolii nr. 13, Olga Meşteru, spune că e primul caz de acest gen înregistrat la unitatea de învăţământ. „Este un elev de clasa a V-a, un copil curat, probabil că a fost undeva la ţară plecat şi a contactat boala”, spune Olga Meşteru.

Celelalte trei cazuri de râie au fost înregistrate, toate, la şcoala din Porumbacu de Sus. „Din ce ştiu eu, nu am mai avut astfel de situaţii, urmează să iau legătura cu doamna doctor, să aplicăm măsurile care se impun. Pot să vă spun că, la şcoală, sunt condiţii corespunzătoare de igienă”, spune Simona Gligor, directorul unităţii de învăţământ.

Peste 250 de copii cu păduchi

Pe lângă cei cinci copii cu râie, medicii au găsit alţi 264 de elevi cu păduchi. În municipiul Sibiu, cele mai multe cazuri de pediculoză, 10 la număr, au fost depistate la Colegiul de Industrie Alimentară, 9 dintre ele la elevi de clasa a IX-a. „La noi, trei sferturi dintre elevi vin de la ţară, fac naveta, şi probabil că acasă trăiesc într-o igienă mai precară. Toate cazurile sunt urmărite de către medic”, explică Daniela Dimoiu, directorul unităţii de învăţământ.

În municipiul Mediaş, cele mai multe cazuri au fost găsite în şcolile nr. 4, 7, 8 şi 9, respectiv câte 9 copii cu păduchi în fiecare unitate de învăţământ. De asemenea, cazuri multe au avut şi şcolile din Şura Mare (13), Brateiu şi Blăjel (câte 12), iar la Răşinari şi Prislop au fost găsiţi 20 de copii cu probleme în şcoli şi 4 în grădiniţe.

În acest an, la triajul epidemiologic, medicii au examinat 42.754 de copii, iar 877 dintre ei au fost găsiţi cu diverse afecţiuni, marea lor majoritate, respectiv 546, fiind diagnosticaţi cu angine.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite