50 de ani de la moartea lui Lucian Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu comemorează, anul acesta, 50 de ani de la moartea patronului său spiritual, marele filosof şi poet român Lucian Blaga.

CITEŞTE ŞI:

Universitatea din Sibiu are propriul „China Town”

ULBS a dăruit un ecograf nou Spitalului. Şanta: acest aparat este unic în dotarea noastră (FOTO)

Seria de evenimente a debutat joi în Aula „Avram Iancu” a Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul ULBS printr-o conferinţă cu tema Lucian Blaga după o jumătate de veac, susţinută de conf. univ. dr. Mirela Ocinic, cadru didactic la Facultatea de Litere şi Arte.

Data de 12 mai, marchează momentul la care, în 1995, Universitatea din Sibiu devenea Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, un nou început după cel din 1990, început al unui centru de excelenţă academică, inovare şi deschidere către valorile universale ale învăţământului şi cunoaşterii prin ştiinţă.

Pe parcursul acestui an vor mai fi organizate lecturi publice, recitaluri de poezie, un concurs de creaţie literară, precum şi Colocviul Internaţional Studenţesc care încheie, în ultima săptămână a lunii octombrie, o călătorie spirituală în lumea poetului, filosofului şi dramaturgului atât de pregnant legat de istoria culturii româneşti din secolul al XX-lea.

2011 este totodată şi anul în care UNESCO, în urma unui proces îndelungat de selecţie şi competiţie cu alte universităţi din lume, semnează înfiinţarea la Sibiu a Catedrei UNESCO în Managementul Calităţii în Învăţământul Superior şi Formare Continuă a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Este anul Lucian Blaga la UNESCO şi la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, o comemorare şi un nou început.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite