5.000 de vizitatori aşteptaţi în Piaţa Huet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru două zile Piaţa Huet se transformă în punctul zero al Sibiului, prima ediţie a Festivalului Huet.Urban programând zeci de evenimente.

CITEŞTE ŞI:

Astăzi începe festivalul de foarte scurt Metraj „Tres Courts”

Infuzie de tinereţe în tot Sibiul

În perioada 7-8 mai 2011 va avea loc prima ediţie a Festivalului Huet.Urban. Iniţiativa organizării unei astfel de manifestări în Piaţa Huet aparţine Fundaţiei Heritas care îşi propune să readucă în centrul atenţiei Piaţa Huet, unul dintre cele mai vechi şi frumoase locuri din oraş. “Ideea principală a acestui festival e prezervarea şi punerea în valoare a tradiţiilor vechiului şi frumosului nostru oraş. Sibiul are o moştenire culturală incredibilă. Vorbim aici de o arhitectură cu totul şi cu totul deosebită dar şi de produsele locale, de preparatele culinare unice şi chiar şi de dansurile specifice comunităţii sibiene”, explică Michael Engel, directorul Fundaţiei Heritas. Prin festival se urmăreşte atât sensibilizarea locuitorilor centrului istoric şi implicarea tuturor instituţiilor şi actorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în imediata vecinătate a Pieţei Huet, cât şi atragerea turiştilor.

Program pe toate gusturile

Programul festivalului este unul foarte concentrate şi include de la expoziţii gastronomic la demosntraţii de dansuri populare şi moderne. Mai mult decât atât, între orele 11.00 şi 20.00 sunt programate o serie de work-shop-uri demonstrative de olărit, dulgherie, tâmplărie, fierărie şi restaurare mobilă. De asemenea, nu vor lipsi nici concertele de muzică clasică şi electro şi funk. Festivalul se încheie duminică seara, de la ora 20.00, cu un concert de orgă în Catedrala Evanghelică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite