33 de locuinţe sociale date în folosinţă la Mediaş, într-un bloc nou-nouţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarului municipiului Mediaş, prefectul judeţului Sibiu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială au inaugurat astăzi 33 de locuinţe sociale situate pe str. Luncii, nr.1.

CITEŞTE ŞI:

Copşăneanul-erou care a salvat doi oameni dintr-un incendiu, premiat ieri de primar şi pompieri

Drumurile, locurile de muncă şi apa potabilă proastă, principalele nemulţumiri ale medieşenilor

Această investiţie include 33 de apartamente sociale situate la etajele 2, 3 şi mansardă ale blocului, 21 dintre acestea sunt apartamente cu 2 camere, iar 12 sunt garsoniere. La parter şi etajul I se amenajează 50 locuri în sistem rezidenţial de protecţie şi recuperare. Astfel, complexul este compus dintr-un centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap şi un ansamblu rezidenţial de locuinţe.

Valoarea totală a investiţiei este de 8,1 miloane de lei, din care municipalitatea a achitat 6,5 milioane de lei, iar restul finanţării a fost asigurată de către Consiliului Judeţean Sibiu.

„Am văzut astăzi la Mediaş un lucru minunat de care beneficiază foarte mulţi cetăţeni din acest municipiu. Aş dori să îl felicit, în primul rând, pe domnul primar si Consiliul Local, alături de Consiliul Judeţean, iar celor care au beneficiat de aceste apartamente le doresc  multă sănătate”, a declarat prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu.

 „E o investiţie foarte importantă, cred că astăzi este o zi deosebită pentru Mediaş, să inaugurezi în perioada de criză un bloc e un lucru deosebit. Consider că meritul deosebit îl are primarul şi echipa din cadrul primăriei care cu toţii au contribuit la realizarea acestui obiectiv. Mă uitam la oamenii cărora le-am înmânat cheile şi am observat că de emoţii ascundeau şi bucuria momentului. Dumnezeu să le dea sănătate şi şi să se bucure de ceea ce au primit astăzi, iar primarul aşa cum a promis, să încerce, să mai demareze astfel de investiţii”,  a declarat  vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială.

 „Mă bucur că am reuşit să construim încă 33 de locuinţe sociale care vor completa patrimoniul municipiului Mediaş. Repartizarea locuinţelor s-a realizat printr-o hotărâre de consiliu anterioară, iar astăzi am înmânat cheile beneficiarilor într-un cadru festiv. În ultimii şase ani peste 160 de locuinţe sociale au fost construite în municipiul nostru din totalul de 330 existente. Cu toate acestea nu ne vom opri aici, am solicitat deja la Ministerul Dezvoltării şi Turismului să ne aprobe şi să ne cofinanţeze încă un bloc cu 44 de locuinţe sociale“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite