Satu Mare: Sute de tineri s-au înghesuit la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii au luat cu asalt standurile agenţilor care căutau operatori calculator. Cele mai multe oferte de lucru pentru absolvenţi la bursa locurilor de muncă organizată azi la Satu Mare au fost în domeniul textilelor şi al tâmplăriei. 

Sute de absolvenţi de liceu şi şcoli superioare şi-au căutat un loc de muncă în această dimineaţă la bursa pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Până la ora 10.00, aproximativ 400 de tineri au vizitat standurile celor 32 de agenţi economici care au pus la dispoziţia absolvenţilor 183 de joburi, dintre care 15 pentru cei cu studii superioare. Majoritatea ofertelor de lucru au fost în domeniul textilelor, tâmplăriei, şi comerţului.  

Absolvenţii de şcoli superioare nu prea şi-au găsit de lucru. Majoritatea sunt de părere că studiile terminate nu prea îi ajută să îşi găsească un loc de muncă. „Am absolvit Facultatea de Protecţie a Mediului la Universitatea «Vasile Goldiş» din Satu Mare. Din păcate, nu am reuşit, până acum, să îmi găsesc un job în domeniul în care m-am specializat. Astăzi, la bursă, am aplicat pentru postul de inspector în asigurări oferit de o societate. Oferta este tentantă însă nu sunt hotărâtă. Am la dispoziţie câteva zile să decid dacă vin 3-4 luni în probe sau nu. Nu e domeniul meu însă trebuie să îmi găsesc un loc de muncă“, a declarat Teodora Tincu, de 22 de ani, care a venit din satul Băbăşeşti pentru bursă.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Agitaţie la standurile de operatori calculatori 
Majoritatea tinerilor s-au oprit la standul unui agent economic care oferea un post de operator calculator, mai exact un post de administrator de site al unui magazin online. „Nu căutăm neapărat absolvenţi cu studii superioare. Ne trebuie un om care să administreze site-ul, fiind vorba de un magazin online care merge foarte bine. O cifră introdusă greşit şi toată munca este compromisă. Am observat că tinerii cu studii medii nu sunt aât de dornici să muncească. Ei se interesează de salariu şi programul de lucru. În schimb cei cu studii superioare vin şi stau de vorbă cu noi şi se interesează de ceea ce implică acest job.  Oferim un salariu de 1.200 de lei pentru cei cu studii superioare şi de 750 de lei pentru cei cu studii medii“, a precizat Cosmin Miclăuş, reprezentantul firmei Musikhaus Attila SRL. 

Obligaţi să se reorienteze
Şanse de angajare au avut astăzi şi absolvenţii cu handicap apţi de muncă. Dan Necula şi-a găsit de lucru la un salon de masaj. „Din luna februarie sunt şomer. Sunt absolvent al unei şcoli postliceale de agroturism montan însă din lipsă de oferte am fost nevoit să mă reorientez, astfel încât am urmat un curs de tehnician maseur iar cheltuielile de 1.000 de lei le-am suportat din buzunarul propriu. Am handicap de gradul I, fără însoţitor. Am găsit de lucru la un salon şi sper să mă angajez“, a spus tânărul de 35 de ani. 

Cifre: 369 de absolvenţi se află în şomaj la ora actuală în judeţ. Rata şomajului la data de 31 august era de 6,2%.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite