Satu Mare: Maraton de voluntariat pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri voluntari, Oana Burulea şi Vlad Haiduc, au plecat cu ajutoare pentru sinistraţi în Suceava şi Botoşani. Tinerii au ajuns în această dimineaţă în judeţul Suceava şi au început să distribuie produsele colectate de la sătmăreni.

Citeşte şi Suceava: Ajutoare pentru sinistraţii din judeţ

Douăzeci de voluntari de la Crucea Roşie au încărcat ieri după-amiază într-un camion produsele alimentare şi nealimentare colectate de la sătmăreni. Doi dintre tinerii voluntari, Vlad Haiduc şi Oana Burulea, au însoţit transportul până la Suceava şi Botoşani. Ei se vor întoarce acasă în noaptea de joi spre vineri.

image

Aşteptaţi de suceveni
Tinerii au ajuns în Suceava azi dimineaţă, în jurul orei 8.40, unde au fost aşteptaţi de liderul Crucii Roşii din localitate. „Am încercat să dormim puţin pe drum deoarece ştiam că ne aşteaptă două zile în care sigur nu vom reuşi să ne odihnim”, spune Vlad Haiduc, liderul tinerilor voluntari.

image

În jurul orei 9.00, cei doi au ajuns la Salcea, o localitate situată la 12 kilometri de Suceava, unde sătenii i-au aşteptat căţăraţi pe garduri. Tinerii au lăsat acolo 12.700 de litri de apă potabilă, care va fi distribuită de la sediul Crucii Roşii din localitate. „Când am ajuns în sat, oamenii stăteau aproape căţăraţi pe garduri aşteptând ajutoare din toate părţile. E bine că nu a mai plouat la fel ca zilele trecute şi că apele s-au mai liniştit. Cu toate acestea, a rămas multă mizerie pe străzi, dar şi garduri şi grădini distruse. Noroc că aici casele sunt puternice şi nu au fost luate de ape”, povesteşte Vlad.
La descărcarea camionului, voluntarii au fost ajutaţi de poliţiştii comunitari şi angajaţii Primăriei.

image

Este nevoie de saltele şi perne la Botoşani
De la Salcea, tinerii şi-au continuat drumul spre Botoşani, unde au fost aşteptaţi de liderul Crucii Roşii, care i-a ghidat spre localităţile unde este cea mai mare nevoie de ajutor. „La Botoşani comunicarea a fost mai reuşită cu cei de la Cruce, astfel încât am aflat din timp de ce anume au nevoie oamenii. Este nevoie de saltele şi perne, dar şi de apă, aşadar am plecat înarmaţi cu ce trebuia”, spune Vlad.
Vlad şi Oana se vor întoarce la Satu Mare joi spre vineri. Ei sunt decişi să plece cu un nou transport în Moldova.

image

Donaţii de la Satu Mare
Prin bunăvoinţa sponsorilor, dar şi a sătmărenilor, Crucea Roşie a strâns donaţii în valoare totală de 22.447 de lei. Oana şi Vlad au dus în Suceava şi Botoşani 25.344 de litri de apă, 36 de saltele din depozitul Crucii Roşii şi 87 de perne. La acestea se adaugă alte zeci de kilograme de conserve, zahăr, făină şi ulei. Crucea Roşie a trimis şi suma de 2.801 lei, adunată duminică în bisericile greco-catolice din Satu Mare.

image

Donaţiile au ajuns la Salcea, judeţul Suceava, azi dimineaţă

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite